Ciorba de spanac cu smantana este o ciorba foarte gustoasa, rapida si usor de preparat. Aceasta ciorba de spanac cu smantana se prepara in mod asemanator cu ciorba de ciuperci pleurotus. Avem nevoie de cateva legume calite, la care adaugam spanac, marar proaspat si putin orez. La sfarsit, dregem ciorba cu un amestec de smantana si galbenusuri de ou. Vom obtine o ciorba de spanac foarte gustoasa, aromata si aspectuoasa!
Ciorba de Spanac cu Smantana – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de ciorba de spanac cu smantana:
- 1 kg spanac proaspat
- 4-5 linguri de ulei
- 3 linguri de orez
- 1 ceapa uscata tocata marunt
- 4-5 fire de ceapa verde (tocata separat parte alba + coditele verzi)
- 1 telina mica tocata marunt (sau 2-3 tije de telina)
- 1 morcov razuit
- 1 legatura de marar tocat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- suc de lamaie (sau otet) pentru acrit
- sare
- piper proaspat macinat
- 2 litri de apa fierbinte
- 2-3 catei de usturoi
- 200 gr smantana
- 4 galbenusuri
Mod de preparare:
- Curatam spanacul de codite si il spalam foarte bine.
2. Punem spanacul intr-o oala incapatoare, o acoperim cu un capac si il fierbem 3-4 minute, ca sa-si reduca volumul. Nu este nevoie sa adaugam apa, este suficienta apa care a ramas pe frunze. Cand incepe sa fiarba, amestecam putin si punem din nou capacul. In cateva minute, spanacul isi va reduce foarte mult volumul. Scoatem spanacul si il tocam marunt.
3. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa uscata, partea alba de la cepele verzi, morcovul si telina cu putina sare, pana se inmoaie, dupa care le mutam intr-o cratita incapatoare.
4. Adaugam in cratita cu legumele calite, boiaua de ardei si 2 litri de apa fierbinte. Fierbem legumele timp de aproximativ 15 minute. Adaugam orezul spalat, spanacul, cozile de la ceapa verde, sarea si piperul. Continuam sa fierbem ciorba timp de 10-15 minute, pana este fiert orezul, apoi oprim focul.
5. Amestecam intr-un bol smantana cu cele 4 galbenusuri si usturoiul trecut prin presa de usturoi.
6. Pentru a drege ciorba trebuie sa aducem amestecul de smantana si galbenusuri la o temperatura apropiata de temperatura ciorbei. Luam cate un polonic din ciorba fierbinte si il adaugam treptat in bolul cu smantana si galbenusuri, amestecand incontinuu cu un tel. Continuam astfel cu inca 2-3 polonice de ciorba. Turnam amestecul in oala cu ciorba si amestecam. Nu mai fierbem ciorba dupa ce o dregem cu smantana. Ciorba fiind fierbinte, galbenusurile de gatesc de la temperatura ei. Acrim ciorba de spanac cu suc de lamaie si presaram mararul tocat marunt.
7. Servim ciorba de spanac cu ardei iute si paine proaspata!
Alte retete cu spanac care v-ar putea interesa
Salata de spanac cu para, mar si parmezan
Miel cu spanac – reteta greceasca
Supa de linte cu conopida, spanac si curry
Spanac cu orez – spanakorizo – reteta greceasca
Cannelloni cu spanac si branza
Chiftele de post cu orez si spanac
Salata cu spanac si oua fierte
Oua ochiuri cu spanac si flori de dovlecel
Smoothie cu spanac, castravete si telina (pentru detoxifiere)