Chiftele de Post cu Orez si Spanac

0
10600

Aceasta reteta de chiftele de post cu orez si spanac este o reteta greceasca de post, simpla, foarte gustoasa si plina de vitamine. Sucul de lamaie adaugat la aceste chiftele de post cu orez si spanac le da un plus de prospetime si aroma. De altfel, sucul de lamaie ajuta la o mai buna absorbtie a fierului continut de spanac.

Spanacul este o leguma bogata in fier, aducand beneficii unice organismului. Daca va place mancarea de spanac cu orez, cu siguranta va vor placea si aceste chiftele de post cu orez si spanac. Sunt foarte gustoase si se prepara rapid. Nu este nevoie sa le prajim sau sa le coacem la cuptor. Doar fierbem orezul si spanacul si calim ceapa. Amestecam toate ingredientele, modelam chiftelele si le tavalim prin susan rumenit, pentru a nu se lipi intre ele.

Ingrediente pentru reteta de chiftele de post cu orez si spanac:

  • 200 gr orez cu bobul rotund (pentru pilaf)
  • 350 gr spanac proaspat, curatat si spalat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4-5 fire ceapa verde tocate marunt
  • 1 legatura marar tocat
  • 3-4 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie (optional)
  • 100 gr susan rumenit
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru reteta de chiftele de post cu orez si spanac

Mod de preparare:

  1. Spalam orezul, il scurgem de apa si il fierbem la foc mic in 400 ml apa in care am pus putina sare. Lasam orezul sa fiarba acoperit cu un capac aproximativ 15 minute, fara sa amestecam, pana absoarbe toata apa. Oprim focul si lasam orezul sa se mai raceasca.

2. Fierbem spanacul timp de 3-4 minute, il scurgem bine de apa si il tocam marunt.

3. Incalzim uleiul intr-o tigaie si calim ceapa verde pana se inmoaie.

4. Intr-o tigaie mica punem semintele de susan si le rumenim usor. Avem grija sa nu le ardem, deoarece se rumenesc foarte repede.

5. Intr-un bol mare amestecam orezul fiert, spanacul tocat, ceapa calita, mararul, sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie (daca punem), sarea si piperul pana obtinem o compozitie omogena.Pregatim compozitia pentru chiftele

6.  Cu mainile umezite formam chiftele rotunde din compozita obtinuta si le tavalim prin susanul rumenit.

Servim aceste chiftele de post ca aperitiv sau ca fel principal.

Chiftele de Post cu Orez si SpanacChiftele de Post cu Orez si Spanac

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Chiftele de Post cu Orez si Spanac
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.