Aceasta reteta de salata cu spanac si oua fierte este mai mult decat o salata clasica. Este un fel de mancare pe care il putem prepara ca un pranz rapid cand avem putin timp la dispozitie. Salata cu spanac si oua fierte este o salata bogata in proteine, fibre si vitamine.
Ne plac salatele care pot inlocui o masa principala. Mai ales soluțiile inteligente, precum combinația de spanac cu oua care sunt sanatoase si mai ales cand sunt proaspete. Este o reteta perfecta, la prepararea careia care putem folosi ouale fierte ramase de la masa de Pasti.
In salata cu spanac putem adauga si alte legume cu frunze verzi pe care le avem la indemana: frunze de salata verde, rucola, etc. Frunzele trebuie spalate bine si uscate cu hartie de bucatarie. Astfel nu se dilueaza sosul adaugat si salata va avea gustul dorit de noi.
Ingrediente pentru reteta de salata cu spanac si oua fierte:
- 300 gr frunze de spanac
- 100 gr de rucola (optional)
- 4 oua fierte tari
- 50 ml ulei de masline
- 50 gr parmezan taiat fasii late
- 3 cepe verzi
- 50 gr boabe de rodie (optional)
- 1 legatura marar tocat
- 50 ml suc de lamaie (dupa gust)
- 50 ml otet balsamic (crema)
- sare
Mod de preparare:
- Spalam ouale si le punem la fiert. Le fierbem la foc mic timp de 10 minute. Apoi le punem in apa rece cu cateva cuburi de ghiata si le lasam pana se racesc. Le curatam de coaja si le taiem in sferturi.
- Spalam foarte bine spanacul si il punem la scurs intr-o strecuratoare. Il uscam bine cu hartie de bucatarie, il rupem cu mana in bucati si il punem intr-un bol.
- Curatam ceapa verde, o uscam si pe aceasta, o taiem bucati si o punem peste spanac. Spalam mararul, il uscam, il tocam marunt si il adaugam in bolul cu salata.
- Asezam in bolul cu salata ouale taiate sferturi, parmezanul si boabele de rodie.
- In momentul cand vrem sa servim salata adaugam sarea, uleiul de masline, sucul de lamaie, crema de otet balsamic si amestecam. Nu le punem mai devreme deoarece se inmoaie salata.