Reteta de tocanita de iepure cu ceapa se prepara din carne de iepure care a stat la marinat cel putin 24 ore pentru a se fragezi. In acest scop, cu o zi inainte de a gati aceasta reteta, pregatim o marinada compusa din ulei, vin, otet, usturoi, foi de dafin, piper si ienibahar. Punem carnea de iepure in aceasta marinada si o tinem la frigider pana a doua zi. Avem grija sa amestecam de cateva ori, astfel incat bucatile de carne sa se marineze pe toate partile.

Aceasta tocanita este minunata, combinatia de carne de iepure cu dulceata data de ceapa si de rosii este delicioasa. Cu paine proaspata si cu o salata avem un pranz satios!

 

Ingrediente pentru reteta de tocanita de iepure cu ceapa (pentru 5-6 portii):

 

  • 1 iepure de 1½ kg taiat bucati
  • 2 kg cepe mici
  • 600 gr rosii din conserva pasate in blender
  • 200 ml ulei
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 5-6 boabe piper
  • sare

 

Reteta de tocanita de iepure cu ceapa – ingrediente pentru marinada:

 

  • 100 ml ulei
  • 200 ml vin rosu
  • 2 linguri de otet
  • 3 foi de dafin
  • 20 boabe de piper
  • 10 boabe ienibahar
  • 4 catei de usturoi

 

Reteta de tocanita de iepure cu ceapa – mod de preparare:

 

  1. Spalam bine bucatile de carne si le clatim cu apa in care am pus otet.
  1. Intr-un vas mare amestecam ingredientele pentru marinada si punem bucatile de carne de iepure sa se marineze timp de 24 ore la frigider. In acest rastimp amestecam de 3-4 ori, ca sa se marineze carnea pe toate partile.
  1. Curatam cepele mici. Ca sa le putem curata mai usor, le punem intr-o cratita cu apa clocotita si le lasam sa stea 2 ore (fara sa fiarba). Apoi le curatam.
  1. Incalzim uleiul intr-o cratita la foc mare si calim cepele pe rand (cate incap in cratita). Le scoatem cu spumiera si le scurgem bine de ulei.
  1. Scoatem bucatile de carne de la marinat, le scurgem foarte bine de marinada si le prajim pana se rumenesc pe toate partile in acelasi ulei in care am calit cepele.
  1. Inlaturam din marinada toate ingredientele solide (foile de dafin, boabele de piper, boabele de ienibahar si usturoiul) si o punem in cratita, peste carne. Acoperim cratita cu capac si fierbem carnea la foc mic aproximativ o ora pana se fierbe pe jumatate. Daca este nevoie mai adaugam putina apa calda.
  1. Adaugam cepele, 3-4 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper si rosiile pasate. Acoperim cratita si fierbem la foc mic inca o ora, pana se inmoaie bine carnea si cepele si pana se leaga sosul. Daca cepele s-au inmuiat inainte sa se lege sosul, strecuram sosul in alta cratita si il fierbem separat pana se ingroasa, apoi il punem din nou in cratita cu carne.

Tocanita se serveste calda, insotita de o salata din legume proaspete sau fierte.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Tocanita de Iepure cu Ceapa
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)