Negresa de Post cu Visine si Glazura

0
35350

Negresa de post cu visine si glazura este o prajitura delicioasa, usor de facut, perfecta pentru zilele de post. Prajitura este foarte buna, un pic umeda, ciocolatoasa si aromata.

La prepararea acestei retete de negresa de post cu visine si glazura am folosit o conserva de 400 gr compot de visine. Am scos visinele si le-am scurs de zeama. Zeama a fost 200 ml si am pus-o in compozitia pentru negresa impreuna cu 200 ml apa.

Pentru a prepara aceasta negresa cu visine nu avem nevoie de mixer. Amestecam ingredientele solide cu cele lichide cu telul de sarma sau cu o spatula.

Pentru aroma am pus esenta de rom si coaja de portocala din dulceata din coji de portocale pe care tocmai o facusem cu putin timp in urma. Daca nu aveti coaja de portocale din dulceata puteti sa folositi coaja de portocala razuita.

Am pregatit glazura din zahar pudra, apa, ulei si cacao.

Coacem prajitura intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm sau intr-o tava dreptunghiulara de 25 cm x 16 cm. Daca folositi o tava mai mare trebuie sa mariti cantitatile.

Ingrediente pentru reteta de negresa de post cu visine si glazura:

  • 350 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 120 ml ulei
  • 50 gr cacao
  • 1 conserva de compot de visine (visine + zeama)
  • 200 ml zeama de la compot
  • 200 ml apa
  • 50 gr coaja de portocale din dulceata taiata marunt (sau coaja rasa de la o portocala)
    1 lingura esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri fulgi de cocos pentru ornat (optional)
Ingrediente pentru reteta de negresa de post cu visine si glazura
Ingrediente pentru reteta de negresa de post cu visine si glazura

Reteta de negresa de post cu visine si glazura – ingrediente pentru glazura:

  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri de ulei
Ingrediente pentru glazura
Ingrediente pentru glazura

Reteta de negresa de post cu visine si glazura – mod de preparare:

1. Intr-un bol punem apa, zeama de compot si zaharul si amestecam pana se dizolva zaharul. Adaugam uleiul, esenta de rom si coaja de portocale. In alt bol amestecam bine faina cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Punem amestecul de ingrediente solide peste ingredientele lichide si amestecam energic cu telul de sarma, sa nu ramana cocoloase. Compozitia trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec, trebuie sa curga usor.

Amestecam ingredientele

2. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Punem visinele peste compozitie si punem prajitura la cuptor.Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Punem visinele peste compozitie si punem prajitura la cuptor.

3. Coacem negresa in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aproximativ 45 minute. Dupa ce au trecut cele 45 minute, scoatem prajitura si facem testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese fara urme de aluat, negresa este gata.Coacem negresa in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aproximativ 45 minuteCoacem negresa in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aproximativ 45 minute

4. Cand prajitura este gata, pregatim glazura. Intr-o craticioara mica punem apa cu zaharul la fiert pana ce da in clocot. Adaugam cacaua si uleiul si fierbem glazura pana se ingroasa putin. Turnam glazura fierbinte peste prajitura rece. Ornam negresa cu fulgii de nuca de cocos.Negresa de Post cu Visine si Glazura
Taiem prajitura dupa ce s-a racit complet.

Negresa de Post cu Visine si GlazuraNegresa de Post cu Visine si Glazura

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Negresa de Post cu Visine si Glazura
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.