Negresa de post cu visine si glazura este o prajitura delicioasa, usor de facut, perfecta pentru zilele de post. Prajitura este foarte buna, un pic umeda, ciocolatoasa si aromata.

La prepararea acestei retete de negresa de post cu visine si glazura am folosit o conserva de compot de visine de 400 gr. Am scos visinele si le-am scurs de zeama. Zeama a fost 200 ml si am pus-o in compozitia pentru negresa impreuna cu 200 ml apa.

Nu avem nevoie de mixer, amestecam ingredientele solide cu cele lichide cu telul de sarma sau cu o spatula.

Pentru aroma am pus esenta de rom si coaja de portocala din dulceata din coji de portocale pe care tocmai o facusem cu putin timp in urma. Daca nu aveti coaja de portocale din dulceata puteti sa folositi coaja de portocala razuita. Am pregatit glazura din zahar pudra, apa, ulei si cacao.

Coacem prajitura intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm sau intr-o tava dreptunghilara de 25*16 cm. Daca folositi o tava mai mare trebuie sa mariti cantitatile.

 

Ingrediente pentru reteta de negresa de post cu visine si glazura:

  • 350 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 120 ml ulei
  • 50 gr cacao
  • 1 conserva de compot de visine (visine + zeama)
  • 200 ml zeama de la compot
  • 200 ml apa
  • 50 gr coaja de portocale din dulceata taiata marunt (sau coaja rasa de la o portocala)
    1 lingura esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri fulgi de cocos pentru ornat (optional)

Negresa de Post cu Visine si Glazura poza 10

 

Reteta de negresa de post cu visine si glazura – ingrediente pentru glazura:

  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri de ulei

Negresa de Post cu Visine si Glazura poza 4

 

Reteta de negresa de post cu visine si glazura – mod de preparare:

1. Intr-un bol punem apa, zeama de compot si zaharul si amestecam pana se dizolva zaharul. Adaugam uleiul, esenta de rom si coaja de portocale. In alt bol amestecam bine faina cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Punem amestecul de ingrediente solide peste ingredientele lichide si amestecam energic cu telul de sarma, sa nu ramana cocoloase. Compozitia trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec, trebuie sa curga usor.

Negresa de Post cu Visine si Glazura poza 2

2. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina sau tapetata cu hartie de copt. Punem visinile peste compozitie si punem prajitura la cuptor.

  Negresa de Post cu Visine si Glazura poza 3

3. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aproximativ 45 minute. Dupa ce au trecut cele 45 minute, scoatem prajitura si facem testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea iese fara urme de aluat, negresa este gata.

   Negresa de Post cu Visine si Glazura poza 5Negresa de Post cu Visine si Glazura poza 6

4. Cand prajitura este gata, pregatim glazura. Intr-o craticioara mica punem apa cu zaharul la fiert pana ce da in clocot. Adaugam cacaua si uleiul si fierbem glazura pana se ingroasa putin. Turnam glazura fierbinte peste prajitura rece. Ornam prajitura cu fulgii de nuca de cocos.

  Negresa de Post cu Visine si Glazura poza 7
Taiem prajitura dupa de s-a racit complet.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Negresa de Post cu Visine si Glazura
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)