Reteta de placinte cu spanac si branza se regaseste in bucataria multor tari, in special in Grecia, Serbia si tarile arabe. In Romania este cunoscuta ca “placinta dobrogeana”. Chiar si cei carora nu le place spanacul vor fi incantati de aceasta combinatie aromata de spanac, branza, oua, ceapa verde, praz, marar si patrunjel. Aluatul pentru aceasta reteta de placinte este facut in casa, este fraged, nu are multa grasime si se pregateste rapid. Cu acest aluat se pot face placinte si cu alte umpluturi.
Ingrediente pentru reteta de placinte cu spanac si branza:
Ingrediente pentru aluatul de placinta:
- 500 gr faina
- 200 gr iaurt gras
- 100 ml ulei
- 100 ml apa calduta
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 kg spanac
- 300 gr branza feta (sau alta branza de oaie)
- 3 oua pentru umplutura
- 1 ou + 2 linguri de lapte (pentru uns placintele)
- 100 ml ulei
- 5 fire de ceapa verde tocate marunt
- 1 fir de praz tocat marunt (partea alba)
- 1 legatura de marar tocat
- 1 legatura de patrunjel tocat
- piper proaspat macinat
- sare
Reteta de placinte cu spanac si branza – mod de preparare:
- Intr-un bol, cernem faina cu sarea si cu praful de copt.
- Adaugam iaurtul, uleiul si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Acoperim bolul cu un prosop si lasam aluatul sa se “odihneasca” 45 minute.
- Curatam spanacul, il spalam si il punem sa se scurga intr-o strecuratoare. Il rupem bucati, il presaram cu putina sare si il frecam cu mainile ca sa-si reduca volumul. Luam cate putin spanac si il stoarcem in palme ca sa eliminam cat mai mult posibil din apa pe care o contine.
- Punem uleiul intr-o tigaie incapatoare sau intr-o cratita si calim ceapa si prazul pana se inmoaie. Adaugam spanacul si mai calim 1 minut.
- Oprim focul, adaugam branza maruntita, ouale batute, mararul, patrunjelul si piperul si amestecam bine.
- Intindem o foaie de aluat de 3 mm grosime si o taiem in bucati de 10 x 10 cm. Punem in centrul fiecarei bucati cate o lingura de umplutura si o intindem putin, cu grija, ca sa nu rupem foaia de aluat.
- Cu ajutorul unei pensule (sau cu degetele) udam cu putina apa marginile fiecarei bucati de aluat ca sa se lipeasca mai bine si o indoim ca sa acopere umplutura.
- Asezam placintele in tava cuptorului (pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt) si le ungem cu un ou batut impreuna cu 2 linguri de lapte.
-
- Incalzim cuptorul la 180 grade si coacem placintele 40-45 minute, pana se rumenesc.
Alte retete de placinte care v-ar putea interesa:
Placinte la tigaie cu urda si marar
Adauga un comentariu
Detalii reteta
Reteta
Placinte cu Spanac si Branza
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
7 Review(s) Based on