Reteta de supa de linte cu conopida, spanac si curry este o varianta a retetei clasice de supa de linte, imbogatita cu legume.

In afara de supa de linte – reteta clasica, se pot prepara si alte supe de linte adaugand diferite alte legume si mirodenii, si astfel obtinem o varietate de supe de linte cu gust diferit.

Lintea are un continut record de minerale, unul dintre cele mai importante dar si cel care lipseste adesea din organismul uman fiind fierul (lintea fiarta contine 3,3 mg de fier la 100 gr).

De asemenea, lintea are un continut mare de fibre. O portie de linte este cel mai eficient mod de a trata problemele de tranzit intestinal, 100 gr de linte fiarta linte furnizand 8 gr fibre, adica o mare parte din doza zilnica recomandata.

Lintea poate fi gatita ca supa, salata, garnitura pentru carne, peste sau alte legume. Trebuie aleasa si spalata inainte de a fi pusa la fiert. O putem pune si la inmuiat in apa cu o seara inainte de a o gati (cantitatea de apa trebuie sa fie de 3 ori mai mare decat cea de linte).

Timpul de fierbere difera in functie de soiul de linte folosit. De regula, lintea neinmuiata in prealabil trebuie fiarta aproximativ 50 minute dupa primul clocot.

Pentru o mai buna absorbtie a fierului este bine ca lintea sa fie consumata cu paine neagra sau cu orez si cu legume bogate in vitamina C: rosii, ardei, broccoli.

 

Ingrediente pentru reteta de supa de linte cu conopida, spanac si curry:

 

  • 250 gr linte marunta
  • ½ conopida mai mica
  • 500 gr spanac
  • 100 ml ulei de masline (sau alt ulei)
  • 2 cepe potrivite ca marime, taiate marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 3 lingurite de praf de curry
  • 1 ½ l apa
  • sucul de la o lamaie
  • sare
  • piper

 

Reteta de supa de linte cu conopida, spanac si curry – mod de preparare:

 

  1. Spalam bine lintea si o scurgem de apa.
  2. Intr-o cratita incalzim uleiul la foc mediu si calim ceapa cu praful de curry pentru aproximativ 4-5 minute, pana se inmoaie ceapa si praful de curry isi lasa aroma.
  3. Adaugam usturoiul si mai calim pentru o jumatate de minut. Punem apoi lintea si 1 ½ litru de apa calda, amestecam si fierbem la foc mic acoperind cratita pe jumatate cu capacul. Lasam sa fiarba timp de 35 minute (sau pana lintea este fiarta aproape complet)
  4. Adaugam conopida si spanacul spalate bine si mai fiebem 10 minute, apoi condimentam supa cu sare si piper.

 

Supa de linte cu conopida, spanac si curry se poate servi cu suc de lamaie, care ii da un gust mai bun.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Supa de Linte cu Conopida, Spanac si Curry
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)