Ciorba de fasole verde si dovlecei cu smanatana este o ciorba delicioasa si usor de facut. Daca veti incerca aceasta reteta de ciorba de fasole verde si dovlecei cu smantana, cu siguranta o veti repeta pe toata perioada verii. Putem servi aceasta ciorba si in varianta de post, daca renuntam la oua si smantana. Servita cu ardei iute si paine proaspata este la fel de buna! Fasolea verde este nelipsita din meniu pe toata perioada verii, preparata in special ca mancare de fasole verde.

Ingrediente pentru reteta de ciorba de fasole verde si dovlecei:

  • 500 gr fasole verde
  • 300 gr dovlecei
  • 50 ml ulei de masline (sau alt ulei)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 morcovi razuiti
  • 2 ardei grasi tocati marunt
  • 2 rosii razuite
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr smantana
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 3 linguri leustean tocat (sau frunze de telina)
  • suc de lamaie (sau bors) pentru acrit
  • sare

Ciorba de Fasole Verde si Dovlecei poza 1

Reteta de ciorba de fasole verde si dovlecei – mod de preparare:

  1. Spalam pastaile de fasole verde si le taiem in bucati mai mici. Spalam dovleceii si ii taiem felii. Curam ceapa si o tocam marunt.  Taiem ardeii cubulete mici si razuim morcovii. Curatam rosiile de pielita si le tocam marunt sau le razuim.

2. Intr-o oala incalzim uleiul si calim ceapa, ardeii si morcovii 2-3 minute pana se inmoaie putin.

  Ciorba de Fasole Verde si Dovlecei poza 2

Adaugam 2,5 litri de apa calda, punem fasolea verde si fierbem legumele timp de arpoximativ 30 minute, pana sunt aproape gata. Adaugam dovleceii, rosiile, borsul (dat in clocot) si sarea. Daca pentru acrirea ciorbei folosim suc de lamaie, il adaugam la sfarsit.

3. Continuam fierberea inca aproximativ 15 minute si luam oala de pe foc. Luam 2-3 polonice de zeama din ciorba si le punem intr-un bol. Daca este perioada de post, putem sa adaugam patrunjelul si sa consumam ciorba in acest stadiu, fara sa mai adugam galbenusurile si smantana.

   Ciorba de Fasole Verde si Dovlecei poza 3

4. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu smantana. Adaugam treptat din zeama luata din ciorba pentru a aduce temperatura amestecului de galbenusuri si smantana la o temperatura apropiata de temperatura ciorbei. Omogenizam bine, turnam amestecul in ciorba si amestecam. Presaram leusteanul si patrunjelul tocat.

  Ciorba de Fasole Verde si Dovlecei poza 4

Servim ciorba de fasole verde si dovlecei cu ardei iute si paine proaspata.

Ciorba de Fasole Verde si Dovlecei poza 5Ciorba de Fasole Verde si Dovlecei poza 6

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Ciorba de Fasole Verde si Dovlecei
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)