Reteta de mancare de fasole verde se poate prepara din fasole verde proaspata sau congelata. Reteta de mancare de fasole verde cu rosii, ardei gras si usturoi este o reteta veche, simpla, foarte gustoasa si plina de vitamine.

Usturoiul adaugat la sfarsit, fara sa il fierbem, face ca mancarea de fasole verde sa aiba un gust aparte. Usturoiul isi va mentine gustul proaspat, intens si substantele iuti continute de usturoi isi vor pastra proprietatile. Usturoiul este plin de proprietati benefice pentru organism: este antioxidant, anticancerigen si vermifug, iar toate aceste proprietati sunt mult mai puternice daca usturoiul este cat mai crud.

Verdeata adaugata la final aduce mancarii un aport de vitamine, dar si un gust plin de prospetime.

Mancarea de fasole verde se poate gati simpla, de post, sau cu orice fel de carne (care se pune odata cu ceapa). Se poate servi simpla, cu paine. Mancarea de fasole verde este chiar mai gustoasa daca se consuma rece, la temperatura camerei.

 

Ingrediente pentru reteta de mancare de fasole verde:

 

  • 1 kg de fasole verde
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei gras rosu tocat marunt
  • 2 rosii mari, bine coapte, tocate marunt (sau o conserva de rosii)
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de cimbru uscat (optional)
  • 3 linguri de patrunjel tocat
  • 3 linguri de marar tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de mancare de fasole verde – mod de preparare:

 

  1. Spalam pastaile de fasole verde, le rupem capetele si le taiem pe jumatate.
  1. Incalzim uleiul intr- o cratita in care calim ceapa si ardeiul 2-3 minute, amestecand incontinuu.
  1. Adaugam pastaile de fasole verde si apa calda cat sa acopere fasolea pana la jumatate. Fierbem fasolea verde la foc mic, acoperita cu un capac si amestecam din cand in cand.
  1. Cand fasolea verde s-a inmuiat, adaugam rosiile, pasta de rosii si zaharul. Continuam fierberea inca 10 minute, apoi adaugam cimbrul, sarea si piperul. Lasam mancarea sa mai fiarba cateva minute si verificam gustul. Daca mai este nevoie se mai adauga condimente, dupa gust.
  1. Cand mancarea de fasole verde a ajuns la consistenta pe care o vrem, oprim focul. Adaugam usturoiul pisat, mararul si patrunjelul, amestecam usor si acoperim cratita cu un capac.

Am pregatit cea mai gustoasa mancare de fasole verde!

Pofta buna!

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Mancare de Fasole Verde
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)