Gama de legume din care putem pregati supa crema de legume este foarte mare. Nu exista vreo regula care sa impuna o anumita combinatie de legume. Incercand diverse combinatii o vom gasi cu siguranta pe cea care ne place. Eu va propun combinatia mea preferata de legume pentru supa crema de legume, pe care bineinteles ca o puteti modifica dupa gustul dumneavoastra.

Aceasta supa crema de legume se prepara foarte usor, dupa modul general de preparare al supelor crema: legumele (taiate bucati) se fierb in apa sau in supa de pui (baza pentru mancare) pana se inmoaie bine, apoi se paseaza cu blenderul vertical impreuna cu o cantitate din lichidul in care au fiert, astfel incat sa obtinem o supa de densitatea pe care o dorim.

Condimentam supa cu sare si piper si o aromatizam cu putin patrunjel sau marar tocat. Daca ne place putem adauga smantana sau iaurt pentru a-i imbunatati aspectul si gustul. Supa se poate servi si cu branza rasa si/sau crutoane.

 

Ingrediente pentru reteta de supa crema de legume cu crutoane (pentru 4 portii):

 

  • 100 ml ulei de masline (sau alt ulei)
  • 100 ml smantana de gatit
  • 2 cepe taiate bucati mari
  • 3 catei de usturoi intregi + 1 catel de usturoi pentru crutoane
  • 2 cartofi taiati cuburi
  • 2 ardei grasi rosii taiati bucati mari
  • 2 dovlecei mici taiati rondele groase
  • 3 morcovi taiati rondele groase
  • 1 radacina mica de telina taiata cuburi
  • 1 lingurita de praf de chimen
  • sucul de la o lamaie
  • putin patrunjel
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 4 felii de paine (pentru crutoane)

 

Reteta de supa crema de legume cu crutoane – mod de preparare:

 

  1. Spalam legumele, le curatam si le taiem bucati.
  2. Intr-o cratita mare incalzim jumatate din cantitatea de ulei si calim legumele impreuna cu o lingurita de praf de chimen la foc mare timp de 2-3 minute, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn.Ingrediente pentru supa crema de legume
  3. Micsoram focul, adaugam apa calda (sau supa de pui) cat sa acopere legumele cu 2-3 centrimetri si fierbem supa aproximativ 30 minute, pana se inmoaie legumele.
  4. Pregatim crutoanele. Inlaturam coaja de la feliile de paine. Taiem pe jumatate un catel de usturoi si frecam cu el feliile de paine. Daca nu avem sau nu dorim sa folosim usturoi proaspat, putem folosi praf de usturoi. Taiem feliile de paine in bucati mici si le stropim cu ulei de masline. Punem bucatile de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 10 minute, pana se rumenesc. Putem pregati crutoanele si intr-o tigaie mai mare pe care o punem la foc mediu, avand grija sa prajim crutoanele pe ambele parti.
  5. Strecuram legumele si pastram apa in care au fiert. Pasam legumele in blender sau cu blenderul vertical si adaugam putin cate putin din apa in care au fiert legumele, pana obtinem o supa de consistenta dorita.
  6. Condimentam cu sare si piper, adaugam smantana, punem din nou cratita la foc mic sa dea in 1-2 clocote, apoi oprim focul.
  7. Amestecam intr-un bol mic sucul de lamaie si restul de ulei, le batem putin cu o furculita si turnam amestecul in cratita cu supa.
  8. Servim supa crema de legume in boluri cu crutoane si patrunjel.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Supa Crema de Legume
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)