Pui cu Fasole Verde

0
748

Pui cu fasole verde. O mancare simpla si delicioasa. Se face rapid si se mananca si mai repede! Pentru reteta de pui cu fasole verde, folosim fasole tanara si frageda, si acesta este singurul lucru important, nu culoarea pe care o are. Nu recomand folosirea unor pastai batrane si atoase, asa cum nu recomand, in miezul verii, folosirea pastailor congelate. Desigur, daca ni se face pofta de acest fel de mancare iarna, il putem face cu succes cu fasole verde congelata sau cu fasole verde conservata la borcan.

Fasolea verde se poate pregati si fara carne, ca in reteta de mancare de fasole verde cu cartofi.

Pui cu Fasole Verde – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de pui cu fasole verde:

  • 1 pui taiat in 6-8 portii, aproximativ 1½ kg (sau 6 pulpe de pui)
  • 1 kg de fasole verde
  • ¾ ceasca ulei de masline
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 catei de usturoi feliati
  • 1 morcov taiat rondele
  • 5-6 rosii coapte si ferme, tocate marunt (sau rosii din conserva)
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 pahar de supa de legume (1 cub de concentrat) sau apa
  • 1 lingura zahar
  • ½ legatura patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru reteta de pui cu fasole verde
Ingrediente pentru reteta de pui cu fasole verde

Mod de preparare:

  1. In uleiul de masline pe care l-am turnat intr-o cratita larga, rumenim puiul pe toate partile (la foc mare).Rumenim puiul
  2. Pana se rumeneste puiul, taiem morcovul rondele, feliem cateii de usturoi si tocam ceapa marunt.Tocam ceapa usturoiul si morcovul
  3. Adaugam morcovul, ceapa si usturoiul si continuam sa calim timp de 2-3 minute.Adaugam morcovul, ceapa si usturoiul
  4. Stingem carnea de pui cu vinul rosu si lasam sa se evapore alcoolul timp de 2 minute.Adaugam vinul rosu
  5. Adaugam supa de legume sau apa. Adaugam supa de legume
  6. Adaugam rosiile tocate si zaharul.Adaugam rosiile tocate si zaharul
  7. Micsoram focul, acoperim cratita cu capacul intredeschis si lasam mancarea sa fiarba timp de 30 de minute, pana se inmoaie carnea de pui.Lasam mancarea sa fiarba
  8. Dupa ce puiul a fiert 30 de minute si este pe jumatate gata, adaugam fasolea verde. Daca folosim fasole verde proaspata, o curatam de fibre si daca este lunga o taiem in jumatate. Fasolea verde congelata se pune direct. Adaugam sare si piper proaspat macinat (dupa gust) si continuam sa fierbem mancarea inca 30 de minute.Adaugam fasolea verde
  9. Spre final adaugam patrunjelul tocat.Adaugam patrunjelul tocat

Savurati aceasta mancare cu paine de casa proaspat coapta si rezultatul va fi cu siguranta delicios!

Pui cu fasole verdePui cu fasole verde

 

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pui cu Fasole Verde
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.