Reteta de paste cu carne tocata (pastitsio) este una dintre cele mai indragite retete din bucataria greceasca. Este asemanatoare cu lasagna din bucataria italiana, numai ca se folosesc paste lungi tubulare (goale in mijloc, de tipul macaroanelor noastre) in locul foilor de lasagna.
Am pregatit de multe ori reteta de paste cu carne tocata (pastitsio) si am ales sa aranjez intr-un mod...
Musacaua este un fel de mancare consistent si foarte gustos. Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata se poate pregati cu carne tocata de vitel sau cu amestec de carne tocata de vitel si carne tocata de porc. Reteta originala de musaca este cu carne de miel care a fost in prealabil gatita si tocata foarte marunt.
In ceea...
Pentru reteta de piept de pui cu bame pregatim pieptul de pui separat. Desfacem fiecare bucata de piept de pui cu un cutit ca sa obtinem o bucata mai subtire si mai lata ca sa o putem rula. Gatim bamele separat si le servim cu rulourile de pui taiate bucati. Gustul si aspectul sunt deosebite!
Ingrediente pentru reteta de piept...
Reteta de budinca de pui cu ciuperci si cascaval poate constitui un pranz delicios pentru o zi de duminica, cand intreaga familie ia masa impreuna. Aceasta budinca de pui cu ciuperci este o mancare foarte gustoasa, consistenta si cu un aspect atragator. Cantitatile de ingrediente pe care le-am folosit la prepararea acestei budinci sunt pentru 6-7 portii si pentru...
Reteta de drob de pui este o reteta de drob preferata de cei care nu consuma carne de miel. Pentru majoritatea dintre noi drobul este o reteta traditionala de aperitiv nelipsit de la masa de Pasti. Desi cel mai adesea se prepara de Pasti, drobul de pui poate sa devina un aperitiv apreciat, un pranz usor sau un mic dejun...
Reteta de pulpe de pui cu sos de mustar este o reteta simpla si foarte gustoasa, extrem de usor de preparat! O reteta de pulpe de pui fragede invaluite cu un sos fin de mustar si smantana.
Pentru a fragezi pulpele de pui, pregatim o marinada simpla din mustar iute, ulei de masline, coaja si suc de lamaie si patrunjel....
Reteta de chiftele marinate este una dintre cele mai cunoscute si indragite retete din bucataria romaneasca. Chiftelele marinate sunt un fel de mancare foarte gustos, consistent si usor de preparat care poate fi servit cu diferite garnituri: piure de cartofi, orez sau paste. Pentru reteta de chiftele marinate am ales sa folosesc o garnitura de spaghete deoarece sunt preferate de...
Reteta de miel cu spanac este o reteta greceasca ce se pregateste indeosebi in perioada sarbatorilor de Pasti, cand se gasesc cu siguranta carne de miel, spanac si ceapa verde din abundenta. O alta varianta a acestei retete foloseste salata verde in loc de spanac.
Aceasta reteta de miel cu spanac se prepara cu sos de ou si lamaie (avgolemono)...
Aceasta reteta de perisoare cu sos de smantana si marar se prepara foarte usor si rezultatul este o mancare deosebit de gustoasa si aromata. La aceasta reteta de perisoare cu sos de smantana si marar putem folosi orice tip de carne tocata: de pasare, de porc sau amestec de carne de porc si vita. Eu am avut astazi carne...
Reteta de pui dulce acrisor cu legume si orez este o reteta chinezeasca rapida, foarte aspectuoasa si cu un gust exotic dulce-acrisor.
Ingrediente pentru reteta de pui dulce acrisor (pentru 4 portii):
500 gr file de pui taiat in cuburi de 2-3 cm
1 ceapa mare taiata felii subtiri (pestisori)
4 ardei grasi de diferite culori (rosu, verde, galben) taiati pe lungime in bastonase...
Vremea
București
cer senin
14.1
°
C
16
°
12
°
86 %
2.7kmh
0 %
Dum
22
°
lun
24
°
mar
22
°
mie
24
°
joi
17
°