Foietaj cu Carne Tocata si Cascaval

0
38411

Cu aceasta reteta de foietaj cu carne tocata si cascaval obtinem un aperitiv excelent, intr-un timp scurt. Acest foietaj cu carne tocata si cascaval este bun cald, dar si rece, este aspectuos, cu umplutura suculenta si aluat fraged.

Daca aveti in casa o foaie de aluat de foietaj, carne tocata, putin cascaval, cartofi si cateva legume merita sa incercati aceasta reteta. Veti foarte incantati de aceasta placinta cu carne tocata! Este foarte gustoasa, consistenta si aspectuoasa.

Putem servi acest foietaj cu carne tocata si cascaval la pranz sau la cina impreuna cu o salata.

Ingrediente pentru reteta de foietaj cu carne tocata si cascaval:

  • 1 foaie de aluat de foietaj dezghetata, dar rece
  • 400 gr carne tocata
  • 150 gr cascaval taiat bastonase
  • 2 linguri ulei
  • 2 cartofi fierti
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 1 morcov razuit
  • 1 ardei rosu tocat cubulete
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2-3 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • putin susan (optional)
  • 1 galbenus diluat cu putina apa (pentru uns aluatul)
Ingrediente pentru reteta de foietaj cu carne tocata si cascaval
Ingrediente pentru reteta de foietaj cu carne tocata si cascaval

Mod de preparare:

  1. Punem cartofii sa fiarba. Dupa ce s-au fiert ii curatam de coaja cat inca sunt calzi, ii zdrobim cu o furculita si ii condimentam cu sare si piper.

2. Incalzim uleiul intr-o tigaie si calim ceapa, morcovul si ardeiul timp de 2-3 minute, sa se inmoaie putin si sa-si lase aromele. Oprim focul si le lasam sa se raceasca.

3. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu legumele calite, oregano, patrunjelul tocat, sarea si piperul.Amestecam carnea tocata cu legumele calite, oregano, patrunjelul tocat, sarea si piperul

4. Incalzim cuptorul la 180 grade.

5. Asezam pe masa de lucru o bucata de hartie de copt, punem foaia de aluat de foietaj si o intindem putin cu sucitorul. Asezam in centru amestecul de carne tocata. Facem o adancitura pe lungime in carnea tocata si asezam cascavalul taiat bastonase. Punem cartofii deasupra intr-un strat.Asezam pe masa de lucru o bucata de hartie de copt, punem foaia de aluat de foietaj si o intindem putin cu sucitorul. Asezam in centru amestecul de carne tocata. Facem o adancitura pe lungime in carnea tocata si asezam cascavalul taiat bastonase.

6. Taiem partile laterale ale foii de foietaj in fasii si apoi le impletim, acoperind astfel umplutura.Taiem partile laterale ale foii de foietaj in fasii si apoi le impletim, acoperind astfel umplutura

7. Ungem placinta cu galbenusul diluat cu putina apa. Presaram semintele de susan.

8. Luam foaia cu placinta si o punem in tava cuptorului. Coacem acest foietaj cu carne tocata si cascaval in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 minute.

Foietaj cu Carne Tocata si Cascaval

9. Servim placinta cu carne tocata si cascaval insotita de o salata.

Foietaj cu Carne Tocata si CascavalFoietaj cu Carne Tocata si Cascaval

Alte retete cu foietaj

Mai jos puteti vedea si alte retete cu foietaj (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).

Placinta cu piept de pui si foietaj

Placinta cu Piept de Pui si Foietaj

Aluat de foietaj – aluat frantuzesc – reteta pas cu pas

Aluat de Foietaj Aluat Frantuzesc

Gogosi rapide din foietaj cu inghetata

Gogosi rapide din foietaj cu inghetata

Mini tarte cu crema de vanilie

Mini Tarte cu Crema de Vanilie

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Foietaj cu Carne Tocata si Cascaval
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 21 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.