Aceasta reteta de ciorba de ardei umpluti cu smantana se prepara in mod asemanator cu reteta de ardei umpluti. Diferenta consta in faptul ca la aceasta reteta de ciorba de ardei umpluti, acestia sunt fierti in mai multa zeama care contine suc de rosii, morcov si ceapa. De asemenea, la ciorba de ardei umpluti folosim ardei mai mici, cat jumatate dintr-un ardei normal. Umplutura se prepara din carne tocata de porc sau in amestec cu carne de vita. Carnea folosita trebuie sa contina si putina grasime, ca sa formeze o umplutura moale. Cu cat carnea este mai slaba, cu atat umplutura este mai tare si mai indesata. Pentru aceasta ciorba de ardei umpluti eu am folosit carne tocata de porc.

Ingrediente pentru reteta de ciorba de ardei umpluti cu smantana:

  • 12-13 ardei micuti
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 5 linguri ulei
  • 50 gr orez
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita cimbru
  • marar + patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 lingura rasa amidon alimentar (optional)

Pentru zeama:

  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov razuit
  • 1 lingurita de zahar (optional)
  • 1 l suc de rosii
  • 1 l apa calda

Ciorba de Ardei Umpluti cu Smantana poza 2Ciorba de Ardei Umpluti cu Smantana poza 3

Reteta de ciorba de ardei umpluti cu smantana – mod de preparare:

  1. Spalam ardeii, ii scurgem de apa si le inlaturam cotoarele si semintele. Spalam orezul si il scurgem de apa.

2. Pregatim umplutura. Intr-o tigaie incalzim 2 linguri de ulei si calim ceapa tocata cu un praf de sare pana se inmoaie si devine lucioasa. Adaugam orezul si il calim un minut impreuna cu ceapa. Adaugam o jumatate de cana de apa calda si lasam compozitia sa fiarba pana orezul absoarbe tot lichidul. Oprim focul si lasam amestecul de ceapa si orez sa se raceasca. Peste carnea tocata punem cimbrul, verdeata, sarea si piperul. Adaugam orezul si ceapa calita si framantam bine compozita. Daca compozitaia ni se pare prea tare, adaugam 2-3 linguri de apa si amestecam bine.

  Ciorba de Ardei Umpluti cu Smantana poza 4

3. Umplem ardeii avand grija sa lasam o jumatate centimetru spatiu liber. In timpul fierberii, orezul se umfla si va umple acest spatiu.

Tip: Daca vrem, putem cali putin ardeii umpluti pe toate partile, pana se rumenec usor. Asftel, ardeii sunt mai gustosi si vor fi consumati cu placere chiar si de cei mai mofturosi!

4. Intr-o cratita, incalzim 3 linguri de ulei si calim o ceapa tocata si un morcov cu un praf de sare, pana se inmoaie putin. Stingem cu o parte din sosul de rosii. Asezam ardeii in cratita si turnam restul de suc de rosii. Completa cu un litru de apa calda si adaugam o lingurita de zahar, pentru a diminua aciditatea sucului de rosii.

  Ciorba de Ardei Umpluti cu Smantana poza 5

5. Cand ciorba de ardei umpluti incepe sa clocoteasca, reducem focul si acoperim pe jumatate cratita cu un capac. Fierbem ciorba de ardei umpluti la foc mic, timp de aproximativ 45-50 minute. Daca scade zeama, mai completam cu putina apa calda. Gustam ciorba si potrivim gustul de sare.

6. Intr-un bol, diluam amidonul cu cu putina apa rece. Adaugam smantana de gatit si omogenizam. Turnam  amestecul in cratita cu ciorba de ardei umpluti si lasam sa dea in cateva clocote. Oprim focul si presaram patrunjel tocat.

  Ciorba de Ardei Umpluti cu Smantana poza 6

Servim aceasta ciorba de ardei umpluti cu painie proaspata si ardei iute. Cine doreste, mai poate adauga putina smantana in farfurie.

Ciorba de Ardei Umpluti cu Smantana poza 7

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Ciorba de ardei umpluti cu smantana
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii