Aceasta reteta de piept de pui cu garnitura de cartofi si bacon va deveni cu siguranta una dintre retelele preferate ale intregii familii! Pieptul de pui pregatit cu marinada pe care o voi prezenta mai jos are un gust minunat! Ramane fraged si mustos dupa frigere si deosebit de aromat. Servita impreuna cu o salata de cruditati poate constitui o masa delicioasa. Pregatim mai intai marinada, deoarece carnea trebuie sa stea la marinat aproximativ 1 ora. Intre timp pregatim baconul si cartofii.

 

Ingrediente pentru reteta de piept de pui cu garnitura de cartofi si bacon:

 

  • 500 gr piept de pui

 

Ingrediente pentru marinada:

 

  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura crema de otet balsamic
  • 2-3 linguri ulei de masline (sau alt ulei)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita ginger (ghimbir) ras (sau 1 lingurita praf de ginger/ ghimbir)
  • 3 catei de usturoi pisati ca pentru mujdei
  • 1 lingura miere
  • sare
  • piper proaspat macinat (negru, alb si rosu)

 

Ingrediente pentru garnitura de cartofi si bacon:

 

  • 250 gr cartofi albi
  • 250 gr cartofi dulci (sau cartofi rosii, daca nu avem cartofi dulci)
  • 100 gr bacon
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • sfecla rosie fiarta sau coapta, taiata rondele (optional)

 

Ingrediente pentru sos:

 

  • 6 linguri ulei de masline (sau alt ulei)
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri capere (optional)
  • sare

 

Reteta de piept de pui cu garnitura de cartofi si bacon – mod de preparare:

 

  1. Pregatim marinada amestecand bine toate ingredientele pentru marinada.

 

  1. Taiem pieptul de pui in felii subtiri, le punem in bolul cu marinada, amestecam bine si punem bolul la frigider pentru 1 ora.

 

  1. Spalam bine cartofii si ii punem intregi la fiert in apa rece. Ii fierbem timp de aproximativ 30 minute, apoi scurgem apa in care au fiert. Ii curatam de coaja cat sunt inca calzi.

 

  1. Frigem feliile de bacon pe tigaia grill si apoi le scoatem pe o farfurie pe care am pus dinainte hartie de bucatarie ca sa se absoarba grasimea.

 

  1. Pregatim sosul pentru garnitura de cartofi amestecand toate ingredientele pentru sos.

 

  1. Curatam cartofii cat sant calzi, ii taiem in bucati mai mari si ii condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam patrunjelul tocat, sosul si baconul taiat bucati si amestecam.

 

  1. Frigem feliile de piept de pui pe tigaia grill, apoi le asezam pe un platou si punem alaturi  garnitura de cartofi.

 

8. Optional, putem adauga rondele de sfecla rosie fiarta sau coapta. Servim acest fel de mancare impreuna cu o salata verde.

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Piept de Pui cu Garnitura de Cartofi si Bacon
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)