Piept de Pui cu Garnitura de Cartofi si Bacon

0
9612

Aceasta reteta de piept de pui cu garnitura de cartofi si bacon va deveni cu siguranta una dintre retelele preferate ale intregii familii! Pieptul de pui pregatit cu marinada pe care o voi prezenta mai jos are un gust minunat! Ramane fraged si mustos dupa frigere si deosebit de aromat.

Servit impreuna cu o salata de cruditati, pieptul de pui cu cartofi si bacon poate constitui o masa delicioasa.

Pregatim mai intai marinada, deoarece carnea trebuie sa stea la marinat aproximativ 1 ora. Intre timp pregatim baconul si cartofii.

Ingrediente pentru reteta de piept de pui cu garnitura de cartofi si bacon:

  • 500 gr piept de pui

Ingrediente pentru marinada:

  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura crema de otet balsamic
  • 2-3 linguri ulei de masline (sau alt ulei)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita ghimbir ras (sau 1 lingurita praf de ghimbir)
  • 3 catei de usturoi pisati ca pentru mujdei
  • 1 lingura de miere
  • sare
  • piper proaspat macinat (negru, alb si rosu)

Ingrediente pentru garnitura de cartofi si bacon:

  • 250 gr cartofi albi
  • 250 gr cartofi dulci (sau cartofi rosii, daca nu avem cartofi dulci)
  • 100 gr bacon
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • sfecla rosie fiarta sau coapta, taiata rondele (optional)

Ingrediente pentru sos:

  • 6 linguri ulei de masline (sau alt ulei)
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri de mustar
  • 2 linguri de capere (optional)
  • sare

Reteta de piept de pui cu garnitura de cartofi si bacon – mod de preparare:

  1. Pregatim marinada amestecand bine toate ingredientele pentru marinada.
  2. Taiem pieptul de pui in felii subtiri, le punem in bolul cu marinada, amestecam bine si punem bolul la frigider pentru 1 ora.
  3. Spalam bine cartofii si ii punem intregi la fiert in apa rece. Ii fierbem timp de aproximativ 30 minute, apoi scurgem apa in care au fiert. Ii curatam de coaja cat inca sunt calzi.
  4. Frigem feliile de bacon pe tigaia grill si apoi le scoatem pe o farfurie pe care am pus dinainte hartie de bucatarie ca sa se absoarba grasimea.
  5. Pregatim sosul pentru garnitura de cartofi amestecand toate ingredientele pentru sos.
  6. Curatam cartofii cat sunt calzi, ii taiem in bucati mai mari si ii condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Adaugam patrunjelul tocat, sosul si baconul taiat bucati si amestecam.
  7. Frigem feliile de piept de pui pe tigaia grill, apoi le asezam pe un platou si punem alaturi garnitura de cartofi.

8. Optional, putem adauga rondele de sfecla rosie fiarta sau coapta. Servim acest fel de mancare impreuna cu o salata.

Piept de Pui cu Garnitura de Cartofi si Bacon

Piept de Pui cu Garnitura de Cartofi si Bacon

Piept de Pui cu Garnitura de Cartofi si Bacon

Piept de Pui cu Garnitura de Cartofi si Bacon

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Piept de Pui cu Garnitura de Cartofi si Bacon
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.