Acasă Retete Culinare

Retete Culinare

Retete Culinare

Aluat de Placinta Simplu si Rapid
Reteta de aluat de placinta este o reteta indispensabila pentru orice gospodina. Putem folosi aceasta reteta de aluat de placinta ori de cate ori dorim sa pregatim orice fel de placinta: placinta cu spanac de post, placinta cu branza dulce, placinta cu branza sarata, placinta cu spanac si branza, placinta cu carne de pui si cascaval, placinta cu dovleac,...
Cornulete de Post cu Apa Minerala
Cornulete de post - o reteta simpla si rapida de cornuleţe de post fragede Aceste cornulete de post sunt foarte fragede si gustoase, chiar daca nu contin unt, oua sau smantana. Aluatul pentru aceste cornuleţe de post se prepara foarte rapid. Nu se framanta mult, pentru a nu dezvolta glutenul din faina si aluatul sa devina prea elastic. Putem umple aceste cornulete...
Reteta Aluat Pizza
Reteta de aluat de pizza este simpla si usor de facut. Efortul de a framanta acest aluat de pizza ne va fi rasplatit deoarece putem face o cantitate mai mare de aluat de pizza, pentru mai multe blaturi. Cand avem putin timp liber putem prepara un aluat de pizza din care intindem blaturi pe care le punem in congelator, in...
Reteta orez basmati
Reteta de orez basmati este simpla si usoara, ideala pentru a obtine o garnitura perfecta pentru orice tip de carne (pui, curcan, porc, vitel) si peste. De asemenea, orezul basmati este cea mai potrivita garnitura si pentru mancarurile preparate cu suc de lamaie. Orezul basmati este consumat de miliarde de oameni din toata lumea. Este hranitor si consistent, usor si rapid de preparat in diferite...
Iepure la Cuptor cu Vin si Legume
Pentru a prepara reteta de iepure la cuptor cu vin si legume trebuie mai intai sa marinam iepurele pentru 24 ore intr-o marinada compusa din vin (rosu sau alb, sec sau demi-sec), otet, ceapa, usturoi, sare, piper, rozmarin si foi de dafin. Este necesar sa marinam carnea de iepure pentru ca aceasta sa se fragezeasca si sa se aromatizeze...
Placinta Sarbeasca - Baniţă - Reteta Video Pas cu Pas
Reteta de placinta sarbeasca este o reteta de placinta traditionala a bulgarilor din zona Targovistei. Am invatat aceasta reteta de la prietena mea, Camelia, care la randul ei a invatat-o de la soacra ei care era de origine bulgara. Aceasta placinta se numeste "banita" (baniţă) in limba bulgara. Denumirea de placinta sarbeasca provine de la faptul ca bulgarii stabiliti cu...
Salata Dietetica pentru Slabit si Detoxifiere
O salata dietetica ideala pentru curele de slabire si de detoxifiere, facuta din ingrediente cu un continut caloric mic, dar extraordinar de bogate in vitamine si minerale. Salatele insotesc felurile principale de mancare sau pot constitui si singure un pranz complet si sanatos. Nu este o exagerare ca putem face salate din toate ingredientele pe care le avem in frigider sau in dulap. Putem...
Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 1
Aceasta reteta de cornuri pufoase de post cu gem este o reteta foarte simpla si economica. Cornurile sunt foarte fine, pufoase si aspectuoase si au gust de cozonac. Am preparat aluatul pentru aceste cornuri pufoase de post cu gem in mod asemanator cu aluatul pentru cozonacul de post cu nuca. Nu am framantat aluatul cu apa calduta, am folosit lapte...
Reteta Strudel cu Mere
Reteta de strudel cu mere si aluat de foietaj se poate pregati din mai multe tipuri de aluat. Eu am ales sa fac reteta de strudel cu mere din aluat de foietaj facut in casa. Daca nu aveti timp sa faceti aluatul de foietaj il puteti cumpara de la supermarket. Daca va hotarati sa faceti aluatul acasa este bine sa il pregatiti cu...
Cozonac cu Nuca si Cacao - Reteta Pas cu Pas
Reteta de cozonac cu nuca si cacao este una dintre cele mai apreciate retete de cozonac. Cozonacii - fie simpli, fie umpluti cu nuca si cacao, mac, rahat, stafide sau ciocolata - sunt nelipsiti de la mesele de Craciun, Anul Nou si Pasti. Daca pana acum nu v-ati incumetat sa faceti cozonac acasa de teama ca nu va va reusi, acum este momentul...

Vremea

București
ploaie ușoară
16.6 ° C
17.8 °
15.5 °
73 %
6.7kmh
75 %
joi
16 °
vin
16 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
21 °
error: Content is protected !!