O salata dietetica ideala pentru curele de slabire si de detoxifiere, facuta din ingrediente cu un continut caloric mic, dar extraordinar de bogate in vitamine si minerale.
Salatele insotesc felurile principale de mancare sau pot constitui si singure un pranz complet si sanatos. Nu este o exagerare ca putem face salate din toate ingredientele pe care le avem in frigider sau in dulap. Putem prepara salate gustoase din ingrediente proaspete, coapte, fierte sau murate, dintr-un singur ingredient (cum ar fi salata verde) sau sa combinam diferite ingrediente pentru o “super salata”.
Aceasta reteta de salata dietetica este foarte gustoasa, consistenta si aspectoasa. Dar nu numai atat. Aceasta salata dietetica este preparata din legume care au proprietati de detoxifiere a organismului: spanac baby, broccoli, ardei, morcovi, patrunjel. Daca nu avem spanac baby folosim spanac obisnuit, pe care il rupem cu mana in bucati.
Este indicat sa consumam aceasta salata in perioadele cand tinem dieta sau dupa o zi in care am mancat mai mult, pentru a evita acumularea kilogramelor in plus.
Ingrediente pentru reteta de salata dietetica (pentru 3 portii):
- 100 gr spanac baby
- 1 morcov ras
- 1 ardei rosu taiat felii
- ¼ varza rosie (mica) taiata bucati mari
- 50 gr broccoli fiert
- ½ avocado taiat cubulete
- 1 bucata mica (2 cm) de ghimbir
- 1 legatura patrunjel tocat
- 50 gr nuci
- 1 lingura seminte de floarea soarelui
- sare
Reteta de salata dietetica – ingrediente pentru dressing:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura mustar dulce
- 1 lingurita miere
- sucul de la o lamaie
Reteta de salata dietetica – mod de preparare:
- Spalam legumele si le uscam bine cu hartie de bucatarie.
- Taiem fructul de avocado pe lungime si il rasucim pentru a-l desface pe jumatate. Inlaturam samburele si stropim fructul de avocado cu suc de lamaie. Taiem o jumatate de avocado in cubulete.
- Rupem spanacul cu mana in bucati mari.
- Taiem ardeiul felii subtiri si radem morcovul pe razatoarea cu gauri mari.
- Taiem varza rosie in bucati mari.
- Desfacem broccoli in buchetele si il fierbem timp de trei minute (nu mai mult, pentru a nu-si pierde vitaminele).
- Tocam patrunjelul si radem ghimbirul prin razatoarea cu gauri mici.
- Rupem miezul de nuca in bucati.
- Amestecam toate legumele intr-un bol mare pentru salata, punem putina sare, presaram patrunjelul, ghimbirul, nucile si semintele.
- Intr-un bol mic punem uleiul, mustarul, sucul de lamaie si mierea si le amestecam cu telul de sarma pana se omogenizeaza.
- Turnam dressingul peste salata, amestecam si apoi servim.
Tip: Daca nu consumam toata cantitatea de salata, punem dressingul numai peste cantitatea de salata pe care o servim imediat. Pastram restul de salata si restul de dressing separat, in frigider.
Am pregatit cea mai gustoasa si apetisanata salata dietetica!
Adauga un comentariu
![recipe image](https://retetepentruoviata.ro/wp-content/uploads/2016/08/reteta-salata-dietetica-poza-3.jpg)
![1star](https://retetepentruoviata.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://retetepentruoviata.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://retetepentruoviata.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://retetepentruoviata.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://retetepentruoviata.ro/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)