Cornulete de Post cu Apa Minerala

2
150971

Cornulete de post – o reteta simpla si rapida de cornuleţe de post fragede

Aceste cornulete de post sunt foarte fragede si gustoase, chiar daca nu contin unt, oua sau smantana.

Aluatul pentru aceste cornuleţe de post se prepara foarte rapid. Nu se framanta mult, pentru a nu dezvolta glutenul din faina si aluatul sa devina prea elastic.

Putem umple aceste cornulete de post cu orice dorim: rahat, nuca, marmelada sau halva. Eu am umplut aceste cornulete cu halva, deoarece cornulete cu rahat am facut destul de des.

Cornulete de post cu apa minerala – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de cornulete de post cu apa minerala:

  • 600 gr faina
  • 250 apa minerala
  • 125 ml ulei
  • 50 gr zahar (3 linguri)
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr) sau 25 gr drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat (sau o lingurita esenta de vanilie)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit turmeric (pentru culoare)
  • o lingurita de sare
  • 200 gr halva (sau rahat, nuca, marmelada)
  • 100 gr zahar pudra (pentru pudrat cornuletele)
Ingrediente pentru reteta de cornulete de post cu apa minerala
Ingrediente pentru reteta de cornulete de post cu apa minerala

Reteta de cornuleţe de post cu apa minerala – mod de preparare:

  1. Cernem faina impreuna cu sarea si praful de turmeric intr-un bol.
Cernem faina
Cernem faina

2. Amestecam drojdia uscata cu o lingura de zahar si 2 linguri de apa. Lasam drojia sa se activeze pana apar la suprafata bule mici de spuma.

Reteta de cornulete de post cu apa minerala - pasul 2: activam drojdia

3. Intr-o craticioara punem uleiul, apa minerala, restul de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si le amestecam. Incalzim foarte putin acest amestec lichid.

Pasul 3

4. Facem o adancitura in faina si punem drojdia activata si amestecul de apa minerala, ulei, zahar granulat, zahar vanilat si coaja de lamaie. Incepem sa framantam pana inglobam toata faina. Nu framantam prea mult aluatul, doar pana este bine omogenizat. Aluatul nu trebuie sa fie prea moale, deoarece se va lucra mai greu. Daca mai este nevoie, mai adaugam 1-2 linguri de faina. Dam aluatului o forma rotunda.

Cornulete de Post cu Apa Minerala pasul 4 - pregatim aluatul de cornulete

5. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa creasca o jumatate de ora la temperatura camerei.

Cornulete de Post cu Apa Minerala pasul 5 - lasam aluatul de cornulete sa creasca

6. Incalzim cuptorul la 180 grade. Dupa ce aluatul a crescut, il asezam pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Rupem o bucata de aluat si o intindem intr-o foaie rotunda cu diametrul de aproximativ 20 cm si grosimea de 2-3 mm. Taiem foaia pe jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert pe jumatate. Astfel obtinem 8 triunghiuri de aluat. La baza fiecarui triunghi punem cate putina umplutura si rulam catre varf. Daca umpleti aceste cornulete de post cu halva, aveti grija sa nu puneti multa umplutura, ca sa nu iasa din cornulete.

Cornulete de Post cu Apa Minerala pasul 6 - formam cornuletele

7. Asezam cornuletele in tava pentru cuptor pe care am asternut hartie de copt. Le lasam sa mai creasca in tava 10-15 minute.

Cornulete de Post cu Apa Minerala pasul 7 - punem cornuletele in tava

8. Coacem aceste cornuleţe de post in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 minute, pana sunt usor rumenite. Dupa ce au trecut 15 minute, verificam daca sunt gata, sa nu se arda la baza.

Cornulete de Post cu Apa Minerala pasul 8 - coacem cornuletele

9. Scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra cat sunt inca calde.

Cornulete de Post cu Apa Minerala pasul 9 - scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra

Aceste cornulete de post pot fi pastrate mai multe zile, in cutii inchise ermetic.

Cornulete de Post cu Apa Minerala

Alte retete care v-ar putea interesa

Cornulete cu rahat fragede

Cornulete cu Rahat Fragede

Aluat de cornulete cu smantana

Aluat de Cornulete cu Smantana

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Cornulete de Post cu Apa Minerala
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 46 Review(s)

2 COMENTARII

  1. Felicitari pentru toate retetele! Sunt atat de bine prezentate incat este imposibil sa nu reuse4asca. Sunt retete de baza si, cu adevarat, pentru o viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.