Retete Culinare

Retete Culinare

Reteta Ciorba de Miel
Ciorba de miel cu smantana este nelipsita de la masa de Pasti. Pentru prepararea aceastei ciorbe de miel avem nevoie de bucati de carne de miel cu os. Ciorba de miel se poate prepara cu rosii si bors sau se poate drege cu smantana si galbenus de ou. Familia mea prefera ciorba de miel dreasa cu smantana si galbenus de...
Placinta cu Mere cu Aluat Fraged
Placinta cu mere este una din prajiturile clasice ale copilariei, potrivita in orice anotimp. Este o reteta foarte usor de pregatit, rezultatul fiind garantat. Ce poate fi mai imbietor decat mirosul unei placinte cu mere abia scoasa din cuptor? Nu exista placinta cu mere fara scortisoara, iar mie imi place sa adaug in umplutura si nuci maruntite, de asemenea si...
Paste cu Sos Bolognese – Reteta Originala - retetepentruoviata.ro
Reteta de paste cu sos bolognese este o reteta italiana si a luat numele de la orasul Bologna. Italienii denumesc sosul bolognese "ragu alla bolognese", dar in restul lumii este cunoscut cu jumatate din nume: bolognese. In reteta originala de paste cu sos bolognese se foloseste carne tocata manual. Pentru cine prefera o mancare mai dietetica, reteta de paste cu...
Placinta de Post cu Mere si Drojdie
Aceasta placinta de post cu mere si drojdie este o placinta delicioasa, frageda, parfumata si economica! Cu siguranta va fi pe placul tuturor! Foile pentru aceasta placinta de post cu mere sunt preparate dintr-un aluat dospit cu apa minerala, ulei si drojdie, care se pregateste foarte usor. Acest acest aluat dospit poate fi folosit si la prepararea unor delicioase...
Foietaj cu Carne Tocata si Cascaval
Cu aceasta reteta de foietaj cu carne tocata si cascaval obtinem un aperitiv excelent, intr-un timp scurt. Acest foietaj cu carne tocata si cascaval este bun cald, dar si rece, este aspectuos, cu umplutura suculenta si aluat fraged. Daca aveti in casa o foaie de aluat de foietaj, carne tocata, putin cascaval, cartofi si cateva legume merita sa incercati aceasta...
Prajitura Tavalita cu Nuca de Cocos
Prajitura tavalita cu nuca de cocos este un pandispan pufos, fin si aromat, taiat in bucati mici, acoperite cu o glazura de cacao si tavalite in fulgi de nuca de cocos. Aceasta reteta are cateva ingrediente pe care le avem intotdeauna in casa. Va recomand cu caldura sa o preparati! Prajitura este delicioasa, foarte aspectuoasa si economica. Coacem prajitura...
Pita Greceasca Coapta pe Tigaie
Pita greceasca se pregateste foarte usor in casa, din ingrediente la indemana oricui. Odata pregatita, o putem pastra la congelator si decongela inainte de servire. Pita greceasca este gustoasa si moale, perfecta alaturi de gyros de pui, hummus, tzatziki, dar si pe post de blat pentru o pizza rapida. Poate inlocui cu succes painea, se poate consuma cu orice...
Negresa de Post cu Visine si Glazura
Negresa de post cu visine si glazura este o prajitura delicioasa, usor de facut, perfecta pentru zilele de post. Prajitura este foarte buna, un pic umeda, ciocolatoasa si aromata. La prepararea acestei retete de negresa de post cu visine si glazura am folosit o conserva de 400 gr compot de visine. Am scos visinele si le-am scurs de zeama. Zeama...
Cozonac fara Framantare cu Rahat si Stafide
Aceasta reteta de cozonac fara framantare cu rahat si stafide ne scuteste de efortul de a framanta. Amestecam ingredientele si lasam aluatul o noapte la frigider, iar in ziua urmatoare formam cozonacul si il coacem. Putem umple acest cozonac fara framantare cu orice umplutura vrem: nuci si cacao, mac, rahat, stafide, fructe confiate, etc. Rezulta un cozonac cu un gust...
Chec Marmorat cu Cacao si Portocala
Checul este unul din dulciurile cu o istorie lunga si cu foarte multe variante gustoase si aromate care incanta pe toata lumea. Aceasta reteta de chec marmorat este foarte usor de preparat, din ingrediente simple, pe care le avem aproape intotdeauna in casa, in mod asemanator cu reteta de chec cu iaurt, cacao si lamaie. Checul marmorat cu cacao si portocala...

Vremea

București
nori împrăștiați
15.2 ° C
17.1 °
13.8 °
57 %
5.1kmh
40 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °
error: Content is protected !!