Aceasta reteta de cornuri pufoase de post cu gem este o reteta, foarte simpla si economica. Cornurile sun foarte fine, pufoase si aspectuoase si au gust de cozonac. Alutaul pentru aceste cornuri pufoase de post cu gem l-am preparat in mod asemanator cu aluatul pentru cozonacul de post cu nuca. Nu am framantat aluatul cu apa calduta, am folosit lapte de cocos. Laptele de cocos (sau laptele de soia) mi se par cele mai potrivite pentru aceste cornuri pufoase de post si pentru cozonacul de post. Pentru a da acestor cornuri pufoase de post o culoare frumoasa, am pus in aluat si o lingurita rasa de turmeric. Aceste cornuri pufoase de post se pot umple cu gem, gem cu nuca, rahat, fructe confiate, cacao cu zahar, scortisoara cu zahar, etc. Eu le-am umplut cu gem de gutui.

Ingrediente pentru reteta de cornuri pufoase de post cu gem:

  • 500 gr faina + putina faina pentru pudrat blatul de lucru
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 300 ml lapte de cocos (sau lapte de soia)
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 gr zahar (3 linguri pline)
  • 1 lingurita turmeric (pentru culoare)
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • o jumatate lingurita sare
  • 200 gem (pentru umplut)
  • 50 gr zahar + 50 ml apa + esenta de rom, vanile (sau 50 gr miere + 50ml apa) – pentru uns deasupra

Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 2

Reteta de cornuri pufoase de post cu gem:

  1. Pentru a prepara aluatul de cornuri pufoase de post trebuie mai intai sa cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea si praful de turmeric. Dizolvam drojdia in putin lapte cald, o amestecam cu o lingura de faina si putin zahar si o lasam sa creasca putin.

2. Incalzim laptele de cocos, adaugam zaharul, zaharul vanilat si amestecam cu o lingura, ca sa-l dizolvam.

3. Facem o gropita in faina si punem drojdia si amestecul de lapte de cocos si zahar. Amestecam incet, incorporand cate putina faina, pana o incorporam pe toata, apoi punem cate putin ulei  si continuam sa framantam pana incorporam tot uleiul. Framantam bine aluatul, aproximativ 15 minute, pana obtinem un aluat cu o consistenta usor moale, elastic si nelipicios.

  

Punem aluatul intr-un bol uns cu ulei, il acoperim cu membrana pentru alimente si il lasam sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul (45-60 minute).

  

4. Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata de aluat si ii dam o forma rotunda. Pentru a obtine o forma cat mai rotunda, folosim o farfurie mare pe care o asezam peste aluat si taiem aluatul exact langa marginile farfuriei. Taiem aluatul in 4 bucati, apoi fiecare bucata o taiem pe jumatate. Obtinem astfel 8 triunghiuri. Asezam la baza fiecarui triunghi de aluat o lingurita de gem. Rulam triunghiul de la baza spre varf, ca in fotografie.

  

5. Asezam cornurile in tava cuptorului in care am asternut hartie de copt. Lasam cornurile sa creasca in tava timp de aproximativ 20 minute.

  Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 6

6. Incalzim cuptorul la 180 grade. Coacem aceste cornuri pufoase de post timp de aproximativ 25 minute.

  

7. Intr-o craticioara fierbem 50 gr zahar impreuna cu 50ml apa si un strop de esenta de vanilie sau  de rom. Daca pentru ungerea acestor cornuri pufoase de post folosim un amestec de miere si apa, nu fierbem apa, doar o incalzim putin si o amestecam cu mierea.

8. Scoatem cornurile din cuptor si le ungem imediat, fierbinti, cu sirop de zahar cu apa sau miere cu apa.

Scoatem aceste cornuri pufoase de post pe un platou, le lasam putin sa se raceasca, apoi le putem servi.

Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 8Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 9

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Cornuri Pufoase de Post cu Gem
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii