Cornuri Pufoase de Post cu Gem

0
65855

Aceasta reteta de cornuri pufoase de post cu gem este o reteta foarte simpla si economica. Cornurile sunt foarte fine, pufoase si aspectuoase si au gust de cozonac. Am preparat aluatul pentru aceste cornuri pufoase de post cu gem in mod asemanator cu aluatul pentru cozonacul de post cu nuca.

Nu am framantat aluatul cu apa calduta, am folosit lapte de cocos. Laptele de cocos (sau laptele de soia) mi se par cele mai potrivite pentru aceste cornuri pufoase de post si pentru cozonacul de post.

Pentru a da acestor cornuri pufoase de post o culoare frumoasa, am pus in aluat si o lingurita rasa de turmeric. Aceste cornuri pufoase de post se pot umple cu gem, gem cu nuca, rahat, fructe confiate, cacao cu zahar, scortisoara cu zahar, etc. Eu le-am umplut cu gem de gutui facut in casa.

Cornuri Pufoase de Post cu Gem – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de cornuri pufoase de post cu gem:

  • 500 gr faina + putina faina pentru pudrat blatul de lucru
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 300 ml lapte de cocos (sau lapte de soia)
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 gr zahar (3 linguri pline)
  • 1 lingurita turmeric (pentru culoare)
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • ½ lingurita sare
  • 200 gem (pentru umplut)
  • 50 gr zahar + 50 ml apa + esenta de rom, vanilie (sau 50 gr miere + 50 ml apa) – pentru uns deasupra

Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 2

Mod de preparare:

  1. Pentru a prepara aluatul de cornuri pufoase de post trebuie mai intai sa cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea si praful de turmeric.

Pasul 1 - Cernem faina

2. Dizolvam drojdia in putin lapte cald, o amestecam cu o lingura de faina si putin zahar si o lasam sa creasca putin.

3. Incalzim laptele de cocos, adaugam zaharul, zaharul vanilat si amestecam cu telul de sarma, ca sa-l dizolvam.

Incalzim laptele

4. Facem o gropita in faina si punem drojdia si amestecul de lapte de cocos si zahar. Amestecam incet, incorporand cate putina faina, pana o incorporam pe toata, apoi punem cate putin ulei si continuam sa framantam pana incorporam tot uleiul. Framantam bine aluatul, aproximativ 15 minute, pana obtinem un aluat cu o consistenta usor moale, elastic si nelipicios.

5. Punem aluatul intr-un bol uns cu ulei, il acoperim cu membrana pentru alimente si il lasam sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul (45-60 minute).

6. Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata de aluat si ii dam o forma rotunda. Pentru a obtine o forma cat mai rotunda, folosim o farfurie mare pe care o asezam peste aluat si taiem aluatul exact langa marginile farfuriei. Taiem aluatul in 4 bucati, apoi fiecare bucata o taiem pe jumatate. Obtinem astfel 8 triunghiuri. Asezam la baza fiecarui triunghi de aluat o lingurita de gem. Rulam triunghiul de la baza spre varf, ca in fotografie. 

7. Asezam cornurile in tava cuptorului in care am asternut hartie de copt. Lasam cornurile sa creasca in tava timp de aproximativ 20 minute.Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 6

8. Incalzim cuptorul la 180 grade. Coacem cornurile aproximativ 25 minute.

9. Intr-o craticioara fierbem 50 gr zahar impreuna cu 50 ml apa si un strop de esenta de vanilie sau de rom. Daca pentru ungerea acestor cornuri pufoase de post folosim un amestec de miere si apa, nu fierbem apa, doar o incalzim putin si o amestecam cu mierea. Scoatem cornurile din cuptor si le ungem imediat, fierbinti, cu sirop de zahar cu apa sau miere cu apa.

Scoatem cornurile pe un platou, le lasam putin sa se raceasca, apoi le putem servi.

Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 8Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 9

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Cornuri Pufoase de Post cu Gem
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.