Aceasta reteta de gogosi insiropate este o reteta din bucataria greceasca. Bucataria greceasca este renumita pentru diversitatea de retete de dulciuri insiropate.
Aceste gogosi le facem cu lingura, aluatul fiind moale. Gogosile sunt deosebit de aromate, fine si moi, incat se topesc in gura. Combinatia de arome de scortisoara, lamaie, portocala si lamaie verde dau gogosilor o aroma unica.
Trebuie sa avem grija sa nu le intepam cand le intoarcem, ca sa nu absoarba mult ulei. Se prajesc la foc mediu in ulei mult.

 

Ingrediente pentru reteta de gogosi insiropate:

 

  • 250 gr iaurt
  • 350 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 2 oua
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf de cutit sare
  • coaja rasa de lamaie, portocala, lamaie verde (toate impreuna cat sa incapa intr-o ceasca de ceai)
  • 200 gr nuci macinate (pentru presarat pe deasupra)
  • ulei pentru prajitGogosi Insiropate poza 1

 

Reteta de gogosi insiropate – ingrediente pentru sirop:

 

  • 1 pahar de apa
  • 1 pahar de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 1 bucata de lemn de scortisoara
  • coaja de la o lamaieGogosi Insiropate poza 2

 

Reteta de gogosi insiropate – mod de preparare:

 

1. Pregatim siropul. Intr-o craticioara punem apa, zaharul, bucata de scortisoara si coaja de lamaie. Fierbem siropul timp de 7 minute. Cand siropul s-a mai racit putin, adaugam doua linguri de miere si amestecam bine.

2. Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.

3. Adaugam iaurtul, zaharul, ouale, uleiul, scortisoara, coaja de lamaie, portocala si lamaie verde. Amestecam ingredientele pana obtinem o compozite omogena.Gogosi Insiropate poza 3

4. Incalzim uleiul intr-o tigaie sau intr-o cratita mai mica. Punem intr-un bol mic apa in care udam lingurita inainte de a lua din aluat.

5. Udam o lingurita in bolul cu apa, luam cate o lingurita din aluatul de gogosi si il punem in tigaie. Prajim gogosile la foc mediu spre mic.

6. Intoarcem gogosile cu lingura de spuma, nu cu furculita, ca sa nu se intepe si sa intre uleiul in ele.

7. Dupa ce prajim gogosile, le insiropam. Punem cateva gogosi in sirop si le intoarcem pe toate partile. Le scoatem cu lingura de spuma pe un platou. Presaram peste ele nuci macinate.Gogosi Insiropate poza 4

 Gogosi Insiropate poza 5

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Gogosi Insiropate
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)