Reteta de gogosi rapide din foietaj cu inghetata este o reteta simpla si foarte usor de facut. Gogosile sunt foarte fragede si aromate si au un aspect deosebit deoarece le putem servi cu glazura de zahar si cu inghetata de arome si culori diferite. Gogosi rapide putem obtinem preparand retetele de gogosi cu lingura cu mere si stafide  si gogosi insiropate.

 

Reteta de gogosi rapide din foietaj – ingrediente pentru gogosi (petru 4 portii):

 

  • 1 pachet de aluat de foietaj
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura scortisoara
  • 200 ml ulei de floarea soarelui

 

Reteta de gogosi rapide din foietaj – ingrediente pentru glazura:

 

  • 6 linguri zahar pudra
  • 2-3 linguri de lapte

 

Reteta de gogosi rapide din foietaj – mod de preparare:

 

  1. Scoatem o foaie de aluat de foietaj de la frigider, o desfacem si o ungem cu oul batut. O impartim in 3 parti egale si o taiem. Presaram zahar brun si scortisoara si aseazam foile de aluat de foietaj ca un sandwich, una peste alta. Taiem foietajul in bucati rotunde cu gura unui pahar si apoi din nou in centru, cu un paharel mic, ca sa ne iasa gogosile ca un inel. Scoatem si partea mica din centru si o prajim si pe aceea.
  1. Este bine sa prajim gogosile intr-o cratita mica pentru ca uleiul sa acopere gogosile si acestea sa se poata umfla, fara sa se turteasca. Le prajim una cate una sau doua deodata, cate incap in cratita, la foc mediu spre mic. Uleiul trebuie sa se incinga bine inainte de a pune gogosile pentru ca acestea sa nu absoarba prea mult ulei. Cand sunt gata le scoatem pe hartie de bucatarie si le presaram cu zahar brun amestecat cu scortisoara.
  1. Pregatim glazura pentru gogosi amestecand 6 linguri de zahar pudra cu 2-3 linguri de lapte. Punem laptele putin cate putin si amestecam avand grija sa nu iasa glazura prea subtire.

 

Gogosile se pot servi simple sau cu inghetata de diferite arome. Daca le servim simple, cand s-au racit le ornam cu glazura pe care o punem cu o lingura, lasand-o sa curga. Daca le servim cu inghetata, punem pe fiecare gogoasa inghetata de diferite arome: vanilie, ciocolata, capsuni, fistic (dupa preferinta) si deasupra ornam cu glazura.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Gogosi Rapide din Foietaj cu Inghetata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)