Reteta de gogosi cu branza este reteta mamei mele si imi aduce aminte de anii copilariei de fiecare data cand o pregatesc. Desi reteta de gogosi pe care am invatat-o de la mama este foarte reusita, am “modernizat-o” putin adaugand cateva ingrediente la umplutura de branza.

Aceasta reteta de gogosi este simplu si usor de preparat. Aceste gogosi sunt minunate, fragede si aromate! La fel de usor si rapid se prepara si reteta de gogosi rapide din foietaj cu inghetata.

Aluatul se face cu praf de copt, se lasa la frigider o jumatate de ora, apoi se imparte in bucati care se intind si se umplu cu un amestec de branza, crema de branza si cascaval.

Gogosile se prajesc in ulei incins la foc mediu si se consuma calde, stropite cu putina miere.

Daca nu se consuma imediat, gogosile se pot pastra in frigider 4-5 zile. Cand vrem sa le consumam le incalzim la cuptor sau in tostiera si sunt la fel de bune si moi ca in ziua in care au fost facute.

 

Reteta de gogosi cu branza pufoase – ingrediente pentru aluat:

 

  • 500 gr faina
  • 90 ml ulei de floarea soarelui
  • 220-250 ml apa calduta
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita sare

 

Reteta de gogosi cu branza pufoase – ingrediente pentru umplutura:

 

  • 200 gr branza feta mai moale (sau alta branza)
  • 200 gr crema de branza
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 linguri de menta tocata marunt (sau marar)
  • 1 ou
  • piper proaspat macinat
  • ulei pentru prajit
  • miere (pentru servit)

 

Reteta de gogosi cu branza pufoase – mod de preparare:

 

  1. Intr-un bol mare cernem faina impreuna cu praful de copt si cu sarea. Adaugam 220 ml apa, uleiul si otetul si framantam pana obtinem un aluat moale si fin. Daca mai este nevoie mai adaugam inca putina apa.
  2. Punem aluatul intr-un bol uns cu ulei, il invelim cu membrana pentru alimente si il lasam sa se odihneasca o jumatate de ora la frigider.
  3. Intre timp sfaramam branza feta intr-un bol, adaugam crema de branza, cascavalul ras, oul, menta (sau mararul) si piperul si le amestecam cu o lingura.
  4. Presaram faina pe masa de lucru, scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 10 bucati egale.
  5. Intindem cu sucitorul fiecare bucata de aluat intr-o foaie rotunda, de 2 mm grosime.
  6. Punem cate o lingura de umplutura in centrul fiecarei foi si o intindem putin cu lingura, avand grija sa nu rupem foaia.
  7. Cu ajutorul unei pensule udam marginile foii cu putina apa ca sa se lipeasca mai bine aluatul cand il indoim.
  8. Indoim mai intai ¼ din partea de jos a foii in sus, acoperind putin din umplutura. In continuare indoim partile laterale spre centru pana se suprapun usor, apoi indoim partea de sus spre centru, acoperind toata umplutura ca sa nu se imprastie compozitia in timpul prajirii.
  9. Apasam cu atentie pe gogoasa ca sa se aplatizeze avand grija sa nu se sparga.
  10. Intr-o tigaie intinsa punem destul ulei, il lasam sa se incinga si prajim gogosile, la foc potrivit, 2-3 minute pe fiecare parte.
  11. Scoatem gogosile pe un platou pe care am asezat hartie de bucatarie ca sa se absoarba surplusul de ulei. Servim gogosile calde, stropite cu putina miere.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Gogosi cu Branza Pufoase
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)