Reteta de cornulete cu rahat este una dintre cele mai indragite retete de cornulete. Aceste cornulete cu rahat sunt nelipsite de la mesele de sarbatori, umpland casa de arome imbietoare. Pentru reteta de cornulete cu rahat preparam un aluat de cornulete foarte fraged, gustos si aromat. La prepararea acestui aluat de cornulete eu am folosit unt, dar acesta poate fi inlocuit cu untura. Rezultatul va fi la fel de bun. Smantana pe care o folosim trebuie sa aiba un continut mare de grasime, sa fie compacta. Faina trebuie sa fie cernuta si de buna calitate. Aceste cornulete cu rahat trebuie sa fie mici la marime.

 

Ingrediente pentru reteta de cornulete cu rahat fragede:

 

  • 650 gr faina
  • 250 gr unt
  • 250 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr zahar pudra (optional)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat (sau o lingura esenta de vanilie)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 400 gr rahat de diferite culori taiat bucati
  • zahar pudra vanilat (pentru pudrat)Cornulete cu Rahat Fragede poza 1

 

Reteta de cornulete cu rahat fragede – mod de preparare:

 

1. Pentru a prepara aceste cornulete cu rahat cernem faina impreuna cu sarea si praful de copt.

2. Batem cu mixerul untul cu zaharul pana devin o crema omogena.

3. Adaugam cele doua galbenusuri unul cate unul, avand grija sa adaugam urmatorul galbenus numai dupa ce precedentul a fost inglobat perfect in crema de unt.

4. Adaugam smantana, zaharul vanilat (sau esenta de vanilie), coaja de lamaie si continuam sa amestecam la viteza mica. Adaugam faina treptat si mixam pana obtinem un aluat omogen.

5. Punem aluatul pe masa de lucru usor pudrata cu faina si ii dam o forma sferica. Nu trebuie sa il framantam prea mult, ci doar sa ii dam o forma compacta.Cornulete cu Rahat Fragede poza 2

6. Invelim aluatul in folie de plastic alimentar si il punem la frigider pentru o ora sau pana cand se intareste suficient pentru a putea fi intins. Dupa repaus, eliminam folia si framantam putin aluatul.

7. Pudram masa de lucru cu faina, rupem o bucata de aluat si intindem o foaie cu diametrul de aproximativ 20 cm si cu grosimea de 3-4 mm.

8. Taiem foaia in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert pe jumatate. Astfel, obtinem triunghiuri de aluat. La baza fiecarui triunghiul de aluat punem o bucata de rahat si rulam catre varf.Cornlete cu Rahat Fragede poza 3

9. Asezam cornuletele in tava de cuptor in care am pus hartie de copt si le coacem la 180 grade aproximativ 15-20 minute, in functie de cuptor. Cornuletele trebuie sa fie usor rumenite la suprafata. Dupa ce au trecut 15 minute este bine sa verificam daca sunt gata, sa nu se arda la baza.Cornulete cu Rahat Fragede poza 4Cornulete cu Rahat Fragede poza 5

10. Scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra cat sunt fierbinti. Aceste cornulete cu rahat pot fi pastrate mai multe zile, in cutii inchise ermetic.Cornuletecu Rahat Fragede poza 6Cornulete cu Rahat Fragede poza 7

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Cornulete cu Rahat
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)