Gogosi Pufoase – Cea Mai Buna Reteta

0
2929

Descoperiti mai jos cea mai buna reteta de gogosi pufoase din bucataria romaneasca! Incercati-o si veti vedea ca veti obtine niste gogosi atat de pufoase si de gustoase incat ar putea participa cu succes intr-un concurs pentru cele cele mai pufoase gogoși sau pentru cele mai bune gogoși din lume!

Secretul acestor gogosi pufoase consta in modul in care gogosile sunt modelate. Nu intindem aluatul intr-o foaie si apoi decupam gogosile cu paharul. Modelam bile din aluat pe care le lasam la crescut. In felul acesta rezulta niste gogoşi pufoase, aurii si delicioase, de care cu greu ne putem satura!

Fie ele de dulce sau de post, gogosile constituie un rasfat de zile mari, cu atat mai mult cu cat exista diverse variante: gogosi cu pufoase cu iaurt la cuptor, gogosi cu lingura cu mere si stafide, gogosi umplute cu branza, gogosi insiropate, si multe altele.

Pentru o reusita sigura trebuie sa folosim o faina de calitate, pe care am mai utilizat-o si in care avem incredere.

Pentru a obtine cele mai bune gogosi pufoase, aluatul trebuie sa fie destul de moale si sa contina oua si lapte. Cantitatea de zahar pe care o punem in aluat trebuie sa fie mica. Zaharul impiedica aluatul sa creasca bine si se arde cand prajim gogosile. De altfel, gogosile se pudreaza cu zahar si vor fi suficient de dulci.

Daca aveti robot de bucatarie, faceti aluatul in el fara ezitare. Transformati prepararea aluatului de gogoși pufoase intr-o simpla joaca de copii! Framantatul la robot este mult mai rapid si mai eficient decat cel manual.

Este foarte important sa prajim gogosile la foc mic, minim 2 minute pe fiecare parte (minim insemnand ca pot fi si doua minute si jumatate pana la trei minute). Daca prajirea dureaza mai putin gogosile raman crude la mijloc. Gogosile se intorc o singura data, cand prima fata s-a terminat de prajit. Pana atunci nu le deranjam.

Reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de gogosi pufoase:

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 30 gr zahar
  • 2 oua
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 9 gr sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura coaja de portocale
  • 500 ml ulei pentru prajit
Ingrediente pentru reteta de gogosi pufoase
Ingrediente pentru reteta de gogosi pufoase

Cum se face aluatul pentru gogosi – cum se fac gogosile:

  1. Intr-un bol cernem faina impreuna cu sarea. Facem o adancitura in faina si punem drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. O lasam sa se activeze 5 minute. 

Facem o adancitura in faina si punem drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut

2. Amestecam laptele cu zaharul, ouale, untul topit, coaja de portocala si esenta de vanilie. Turnam amestecul cate putin in bolul cu faina si amestecam cu o lingura. Dupa ce am incorporat toata faina, incepem sa framantam cu mana. Este necesar sa framantam aluatul de gososi timp de cel putin 10 minute, ca sa legam bine glutenul din faina. Astfel, gogosile vor avea o forma bombata, frumoasa. Acoperim aluatul cu folie alimentara si cu un prosop.

Preparam aluatul de gososi

3. Lasam aluatul sa creasca timp de aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul.

Lasam aluatul de gogosi sa creasca

4. Punem aluatul pe blatul de lucru si il framantam putin, ca sa scoatem aerul din el. Ii dam forma unui sul si il impartim pe jumatate.

Impartim sulul de aluat pe jumatate

5. Impartim fiecare bucata de aluat in bucati egale, rezultand astfel 18 bucati de aluat de 60 gr fiecare.

Impartim fiecare bucata de aluat in bucati egale

6. Luam fiecare bucata de aluat si formam o bila. Lasam bilele de aluat sa creasca timp de 10 minute.

Luam fiecare bucata de aluat si formam o bila. Lasam bilele de aluat sa creasca timp de 10 minute.

7. Intr-o cratita incalzim 500 ml de ulei la foc mediu spre mic. Este foarte important sa prajim gogosile la foc mic, minim 2 minute pe fiecare parte (minim insemnand ca pot fi si doua minute si jumatate pana la trei). Daca prajirea dureaza mai putin gogosile raman crude la mijloc. Gogosile se intorc o singura data, cand prima fata s-a terminat de prajit. Pana atunci nu le deranjam.

Prajim gogosile la foc mic, minim 2 minute pe fiecare parte

8. Dupa ce gogosile s-au rumenit si au capatat culoarea aurie mult asteptata, le scoatem pe servetele de bucatarie pe o farfurie intinsa, pentru ca uleiul din ele sa se mai absoarba. Punem gogosile intr-un bol curat si le presaram cu zahar pudra vanilat cat inca mai sunt fierbinti.

Gogosi Pufoase - Cea Mai Buna Reteta

Alte retete de gogosi

Dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta.

Gogosi pufoase cu iaurt la cuptor

Gogosi pufoase cu iaurt la cuptor

Gogosi umplute cu ciocolata – gogosi umplute cu gem

Gogosi cu Ciocolata - Gogosi Umplute cu Ciocolata sau cu Gem

Gogosi insiropate – gogosi rapide

Gogosi Insiropate

Gogosi cu lingura cu mere si stafide

Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide

Gogosi cu branza pufoase

Gogosi cu Branza Pufoase

Gogosi de post pufoase

Gogosi de Post Pufoase

Scovergi de post pufoase

Scovergi de Post Pufoase

Gogosi rapide din foietaj cu inghetata

Gogosi rapide din foietaj cu inghetata

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Gogosi Pufoase - Cea Mai Buna Reteta
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.