Aceasta reteta de gogosi cu lingura cu mere si stafide – frittelle – este o reteta din bucataria italiana. Se pregatesc in special in perioada Carnavalului, de Craciun, de Sf, Iosif, dar in alte momente ale anului.
Sunt foarte multe variante ale acestei retetei de gogosi cu lingura: cu mere, stafide, umplute cu crema, branza sau cu ciocolata sau gogosi insiropate.
Eu va propun eu astazi o reteta de baza de gogosi cu lingura pe care o am de la prietena mea Adriana, care locuieste in Italia. O puteti transforma si reinventa pentru a se potrivi cu gusturile si nevoile dumneavoastra. Prajim gogosile in mult ulei incins, la temperatura medie, intr-o craticioara mica. Nu prajim multe gogosi odata, sa nu scada temperatura uleiului, maxin 5 gogosi odata.

 

Ingrediente pentru reteta de gogosi cu lingura cu mere si stafide:

  • 500 gr faina
  • 4 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml rom
  • 100ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • 150 gr stafide
  • 2 mere razuite
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la 2 portocale
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml ulei pentru prajit

Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide poza 1

 

Reteta de gogosi cu lingura cu mere si stafide – mod de preparare:

1. pentru aceasta reteta de gogosi cu lingura trebuie mai inatai sa cernem faina impreuna cu praful de copt. Razuim coaja de la o lamaie si de la 2 portocale. Punem stafidele intr-un bol mic si turnam peste ele romul. Razuim merele.

2. Batem ouale impreuna cu zaharul si sarea pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam incet toate ingredientele lichide. Punem faina treptat si mixam la viteza mica pana se incorporeaza. Oprim mixerul, punem merele rase si stafidele si amestecam usor cu o spatula pana le incorporam.

   Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide poza 2

3. Incingem uleiul intr-o craticioara si punem cate o lingurita de aluat. Ca sa nu  se lipeasca aluatul de lingurita, introducem lingurita intr-un bol cu apa.  Intoarcem gogosile cu lingura de spuma, sa se rumeneasca pe toate partile. Nu folosim furculita, ca sa nu intepam gogosile si sa absoarba ulei.
Le scoatem cu spumiera, le scurgem de ulei si le punem pe hartie de bucatarie sa se absoarba surplusul de ulei.

Tip: Daca vrem sa nu prajim gogosile in ulei, putem sa umplem formele pentru briose si sa le coacem la cuptor timp de 20M, la 180 grade.

Servim aceste gogosi cu lingura cu mere si stafide pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)