Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide

0
20824

Aceasta reteta de gogosi cu lingura cu mere si stafide – frittelle – este o reteta din bucataria italiana. Se pregatesc in special in perioada Carnavalului, de Craciun, de Sf. Iosif, dar si in alte momente ale anului.

Exista foarte multe variante ale acestei retetei de gogosi cu lingura: cu mere, stafide, umplute cu crema, branza sau cu ciocolata sau gogosi insiropate.

Eu va propun astazi o reteta de baza de gogosi cu lingura pe care o am de la prietena mea Adriana, care locuieste in Italia. O puteti transforma si reinventa pentru a se potrivi cu gusturile si nevoile dumneavoastra. Prajim gogosile in mult ulei incins, la temperatura medie, intr-o craticioara mica. Nu prajim multe gogosi deodata ca sa nu scada temperatura uleiului, maxim 5 gogosi deodata.

Ingrediente pentru reteta de gogosi cu lingura cu mere si stafide:

  • 500 gr faina
  • 4 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml rom
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • 150 gr stafide
  • 2 mere razuite
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la doua portocale
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 500 ml ulei pentru prajit
Ingrediente pentru reteta de gogosi cu lingura cu mere si stafide
Ingrediente pentru reteta de gogosi cu lingura cu mere si stafide

Mod de preparare:

1. Pentru aceasta reteta de gogosi cu lingura trebuie mai intai sa cernem faina impreuna cu praful de copt. Razuim coaja de la o lamaie si de la doua portocale. Punem stafidele intr-un bol mic si turnam peste ele romul. Razuim merele.

2. Batem ouale impreuna cu zaharul si cu sarea pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam incet toate ingredientele lichide. Punem faina treptat si mixam la viteza mica pana se incorporeaza. Oprim mixerul, punem merele rase si stafidele si amestecam usor cu o spatula pana le incorporam.Pregatim compozitia pentru gogosi

3. Incingem uleiul intr-o craticioara si punem cate o lingurita de aluat. Ca sa nu se lipeasca aluatul de lingurita, introducem lingurita intr-un bol cu apa. Intoarcem gogosile cu lingura de spuma, sa se rumeneasca pe toate partile. Nu folosim furculita, ca sa nu intepam gogosile si sa nu absoarba ulei. Le scoatem cu spumiera, le scurgem de ulei si le punem pe hartie de bucatarie ca sa se absoarba surplusul de ulei.

Tip: Daca vrem sa nu prajim gogosile in ulei, putem sa umplem formele pentru briose cu compozitia pentru gogosi si sa le coacem la cuptor timp de 20 minute, la 180 grade.

Servim gogosile pudrate cu zahar farin cu aroma de vanilie.

Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide

Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide

Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide

Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide

Alte retete de gogosi

Mai jos puteti vedea si alte retete de gogosi (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).

Gogosi pufoase cu iaurt la cuptor

Gogosi pufoase cu iaurt la cuptor

Gogosi insiropate – gogosi rapide

Gogosi Insiropate

Gogosi cu branza pufoase

Gogosi cu Branza Pufoase

Gogosi de post pufoase

Gogosi de Post Pufoase

Scovergi de post pufoase

Scovergi de Post Pufoase

Gogosi rapide din foietaj cu inghetata

Gogosi rapide din foietaj cu inghetata

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Gogosi cu Lingura cu Mere si Stafide
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.