Aceasta prajitura pufoasa cu mere si lamaie este prajitura pe care o prepar cel mai des. Imi place foarte mult blatul fin si pufos, gustul merelor combinat cu aroma subtila de lamaie. Aceasta prajitura pufoasa cu mere si lamaie este un desert delicios, foarte usor de preparat. Pentru aceasta prajitura pufoasa cu mere, putem sa folosim orice soi de mere avem in casa. Patru mere mari sunt suficiente. Deoarece merele au destula umiditate, prajitura cu mere trebuie tinuta in cuptor timp de o ora si 10 minute, la 170 grade, la fel ca la reteta de chec englezesc cu mere. Oprim focul la cuptor si mai lasam prajitura in cuptor inca 10 minute, cu usa cuptorului intredeschisa.

Ingrediente pentru reteta de prajitura pufoasa cu mere si lamaie:

  • 300 gr faina + 3 linguri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt moale
  • 200 ml lapte
  • 5 oua medii
  • 4 mere mari taiate cubulete
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit turmeric (pentru culoare)
  • sucul de la o lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • putina sare

Prajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie poza 2

Reteta de prajitura pufoasa cu mere si lamaie – mod de preparare:

  1. Incalzim cuptorul la 170 grade. Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt.

2. Curatam merele, le indepartam semintele si partile tari si le taiem cubulete. Punem peste mere putina zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Adaugam 3 linguri de faina si amestecam. Astfel, cand amestecam merele cu aluatul, acestea se vor distribui uniform in aluat si nu se vor lasa la baza tavii in timpul coacerii.

  Prajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie poza 3

3. Punem in bolul unui mixer zaharul, untul, sarea, esenta de vanilie, turmericul si coaja de lamaie si le mixam pana devin o crema pufoasa.

4. Adaugam cate un ou, pe rand, si continuam sa mixam pana le incorporam pe toate.

5. Punem 3 linguri de faina, sucul de lamaie si continuam sa mixam. Turnam alternativ cate putin din cantitatea de lapte si cate putina faina, pana incorporam tot laptele si toata faina.

  Prajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie poza 4

6. Oprim mixerul, adaugam merele in aluatul pentru prajitura pufoasa cu mere si amestecam bine.

7. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda cu inel detasabil, cu diametrul de 22-24 cm. Turnam compozitia in tava si nivelam suprafata prajiturii.

  Prajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie poza 5

8. Coacem aceasta prajitura pufoasa cu mere si lamaie in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aproximativ 1 ora si 10 minute. Oprim focul si mai lasam prajitura in cuptor, cu usa intredeschisa inca 10 minute.

9. Scoatem prajitura pufoasa cu mere din tava.

  Prajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie poza 6

O lasam putin sa se raceasca si o decoram cu zahar pudra.

  Prajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie poza 7

Daca dorim, putem sa decoram prajitura o glazura delicioasa preparata din 100 gr zahar pudra si 30 ml suc de lamaie.

Prajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie poza 8Prajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie poza 9

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Prajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii