Prajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie

0
18403

Aceasta prajitura pufoasa cu mere si lamaie este prajitura pe care o prepar cel mai des. Imi plac foarte mult blatul fin si pufos si gustul merelor combinat cu aroma subtila de lamaie. Aceasta prajitura pufoasa cu mere si lamaie este un desert delicios, foarte usor de preparat. Pentru aceasta prajitura putem sa folosim orice soi de mere avem in casa. Patru mere mari sunt suficiente. Deoarece merele au destula umiditate, prajitura cu mere trebuie tinuta in cuptor timp de o ora si 10 minute, la 170 grade, la fel ca la reteta de chec englezesc cu mere. Oprim focul la cuptor si mai lasam prajitura in cuptor inca 10 minute, cu usa cuptorului intredeschisa.

Ingrediente pentru reteta de prajitura pufoasa cu mere si lamaie:

  • 300 gr faina + 3 linguri
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt moale
  • 200 ml lapte
  • 5 oua medii
  • 4 mere mari taiate cubulete
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit turmeric (pentru culoare)
  • sucul de la o lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • putina sare
Ingrediente pentru reteta de prajitura pufoasa cu mere si lamaie
Ingrediente pentru reteta de prajitura pufoasa cu mere si lamaie

Mod de preparare:

  1. Incalzim cuptorul la 170 grade. Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt.

2. Curatam merele, le indepartam semintele si partile tari si le taiem cubulete. Punem peste mere putina zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Adaugam 3 linguri de faina si amestecam. Astfel, cand amestecam merele cu aluatul, acestea se vor distribui uniform in aluat si nu se vor lasa la baza tavii in timpul coacerii.Curatam merele, le indepartam semintele si partile tari si le taiem cubulete. Punem peste mere putina zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Adaugam 3 linguri de faina si amestecam.

3. Punem in bolul unui mixer zaharul, untul, sarea, esenta de vanilie, turmericul si coaja de lamaie si le mixam pana devin o crema pufoasa.

4. Adaugam cate un ou, pe rand, si continuam sa mixam pana le incorporam pe toate.

5. Punem 3 linguri de faina, sucul de lamaie si continuam sa mixam. Turnam alternativ cate putin din cantitatea de lapte si cate putina faina, pana incorporam tot laptele si toata faina.Punem 3 linguri de faina, sucul de lamaie si continuam sa mixam. Turnam alternativ cate putin din cantitatea de lapte si cate putina faina, pana incorporam tot laptele si toata faina.

6. Oprim mixerul, adaugam merele in aluatul pentru prajitura pufoasa cu mere si amestecam bine.

7. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda cu inel detasabil, cu diametrul de 22-24 cm. Turnam compozitia in tava si nivelam suprafata prajiturii.Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda cu inel detasabil, cu diametrul de 22-24 cm. Turnam compozitia in tava si nivelam suprafata prajiturii.

8. Coacem aceasta prajitura pufoasa cu mere si lamaie in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aproximativ 1 ora si 10 minute. Oprim focul si mai lasam prajitura in cuptor, cu usa intredeschisa inca 10 minute.

9. Scoatem prajitura din tava. O lasam putin sa se raceasca si o decoram cu zahar farin. Daca dorim, putem sa decoram prajitura cu o glazura delicioasa preparata din 100 gr zahar farin si 30 ml suc de lamaie.Prajitura Pufoasa cu Mere si LamaiePrajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie

Prajitura Pufoasa cu Mere si LamaiePrajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Prajitura Pufoasa cu Mere si Lamaie
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.