Aceasta reteta de prajitura turnata cu mere si nuci este foarte gustoasa, aromata si foarte usor de preparat. Pentru foi, se prepara un aluat de pandispan care este gata in cateva minute. Turnam jumatate din aluat in tava si il coacem 10 minute la cuptor. Asezam deasupra compozitia de mere si nuci si turnarm deasupra restul de aluat, cu care acoperim merele. Coacem aceasta prajitura turnata cu mere si nuci inca 40 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Daca va plac deserturile cu mere, va recomand si reteta de placinta cu mere cu alaut fraged si reteta de prajitura cu mere cu aluat razuit.
Prajitura Turnata cu Mere si Nuci – reteta video pas cu pas
Ingrediente pentru reteta de prajitura turnata cu mere si nuci (pentru o tava de 25 cm x 35 cm):
Ingrediente pentru aluat:
- 300 gr faina
- 4 oua
- 230 gr zahar
- 180 ml lapte
- 130 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- sare
- zahar pudra (pentru decor)
Ingrediente pentru umplutura:
- 2 kg mere
- 100 gr zahar (dupa gust)
- 50 gr nuci
- 50 gr stafide
- 1 lingurita scortisoara
Reteta de prajitura turnata cu mere si nuci – mod de preparare:
1.Pentru prajitura turnata cu mere si nuci trebuie sa pregatim mai intai umplutura de mere, pentru a avea timp sa se raceasca. Curatam merele de coaja si le razuim prin razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu zaharul si le calim pana se evapora lichidul pe care il lasa. Oprim focul, adaugam nucile, stafidele si scortisoara si le amestecam.
2. Incalzim cuptorul la 180 grade. Cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea.
3. Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Turnam incet uleiul si mixam la viteza mica pana se incorporeaza. Punem o lingura plina de faina si turnam incet si laptele, alternativ cu faina. Mixam pana le incorporam. Obtinem o compozitie fluida pe care o impartim in doua parti egale.
4. Punem hartie de copt intr-o tava cu dimensiunile de 25 cm x 35 cm. Turnam jumatate din aluat in tava si o scuturam putin pentru a se uniformiza aluatul.
5. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute, pana se incheaga putin aluatul.
6. Scoatem tava din cuptor, adaugam umplutura de mere, stafide si nuci si o nivelam cu o spatula.
7. Acoperim umplutura cu restul de aluat.
8. Coacem prajitura inca 40 minute, pana se rumeneste frumos.
Dupa ce se racoreste prajitura, o pudram cu zahar si o portionam.