Reteta de pui cu ciuperci si smantana este foarte gustoasa, rapida si usor de preparat, gata in numai 30 de minute! Necesitand ingrediente pe care le avem aproape intotdeauna in casa, reteta de pui cu ciuperci si smantana este o solutie ideala atunci cand suntem in criza de timp.

 

Ingrediente pentru reteta de pui cu ciuperci si smantana:

 

  • 1 piept mare de pui
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 40 ml ulei
  • 1 cutie mare de ciuperci sau 800 gr ciuperci proaspete
  • 450 ml smantana de gatit
  • 100 gr parmezan sau cascaval ras
  • ½ legatura patrunjel tocat
  • ½ lingurita nucsoara
  • sare
  • piper

 

Reteta de pui cu ciuperci si smantana – mod de preparare:

 

  1. Spalam pieptul de pui, il uscam cu hartie de bucatarie si il taiem in cubulete mici de 2-3 cm.

 

  1. Incalzim uleiul intr-o cratita, punem carnea de pui si o lasam sa se caleasca putin pana isi schimba culoarea.

 

  1. Dupa ce am calit carnea de pui, adaugam ceapa, usturoiul si nucsoara si continuam calirea pana se inmoaie ceapa si carnea este gata.

 

  1. Adaugam ciupercile scurse bine de apa si mai calim cateva minute pana se inmoaie putin si ciupercile.

 

  1. Punem smantana, amestecam bine si dupa ce da in 2-3 clocote oprim focul.

 

  1. Cand mancarea este gata, adaugam parmezanul sau cascavalul ras si amestecam sa se incorporeze. Gustam sa vedem daca mai este nevoie sa mai adaugam sare si apoi punem piperul si patrunjelul.

 

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pui cu Ciuperci si Smantana
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)