Reteta de pui cu ciuperci si smantana este foarte gustoasa, rapida si usor de preparat, gata in numai 30 de minute! Necesitand ingrediente pe care le avem aproape intotdeauna in casa, reteta de pui cu ciuperci si smantana este o solutie ideala atunci cand suntem in criza de timp si vrem sa pregatim o masa satioasa si gustoasa.
O reteta asemanatoare dar fara smantana si cu gust acrisor de lamaie este reteta de pui cu sos de ciuperci si lamaie.
Ingrediente pentru reteta de pui cu ciuperci si smantana:
- 1 piept de pui
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 40 ml ulei
- 1 cutie mare de ciuperci sau 800 gr ciuperci proaspete
- 450 ml smantana de gatit
- 100 gr parmezan sau cascaval ras
- ½ legatura patrunjel tocat
- ½ lingurita nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Spalam pieptul de pui, il uscam cu hartie de bucatarie si il taiem in cubulete mici de 2-3 cm.
- Incalzim uleiul intr-o cratita, punem carnea de pui si o lasam sa se caleasca putin pana isi schimba culoarea.
- Dupa ce am calit carnea de pui, adaugam ceapa, usturoiul si nucsoara si continuam calirea pana se inmoaie ceapa si carnea este gata.
- Adaugam ciupercile scurse bine de apa si mai calim cateva minute pana se inmoaie putin si ciupercile.
- Punem smantana, amestecam bine si dupa ce da in 2-3 clocote oprim focul.
- Cand mancarea este gata, adaugam parmezanul sau cascavalul ras si amestecam sa se incorporeze. Gustam sa vedem daca mai este nevoie sa mai adaugam sare si apoi punem piperul si patrunjelul.
Alte retete cu pui si ciuperci
Pui cu sos de ciuperci si lamaie
Budinca de pui cu ciuperci si cascaval
Ciuperci umplute cu pui si legume
Paste cu piept de pui si ciuperci
Placinta cu piept de pui si foietaj
Salata poienita cu ciuperci marinate
Salata de cruditati cu piept de pui
Adauga un comentariu
Detalii reteta
Reteta
Pui cu Ciuperci si Smantana
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4 Review(s) Based on