Friptura de Porc cu Sorici Crocant

0
8074

O friptura de porc cu sorici crocant preparata la cuptor este un fel de mancare potrivit pentru sarbatori sau pentru o masa impreuna cu familia. Aceasta friptura de porc cu sorici crocant se pregateste destul de usor, intr-o cratita care este prevazuta cu gratar sau intr-o tava cu gratar, la fel ca reteta de friptura de porc cu vin la cuptor.

Bucata de pulpa de porc trebuie sa aiba aproximativ 2,5 kg si sa aiba si sorici care, bine prajit si cu o textura crocanta, da o aroma suplimentara acestei fripturi de porc. Grasimea de sub sorici va ajuta la fragezirea carnii si in mare parte se va topi prin coacere. Rezultatul final va fi o friptura de porc cu sorici crocant, cu grasime prajita si suculenta si o carne frageda si aromata.

Pentru aceasta  friptura de porc vom pune bucata de pulpa de porc cu sorici la marinat pentru 24 ore in vin rosu combinat cu felii de ceapa, mar, portocala, piper, coriandru si plante aromatice.

Ingrediente pentru reteta de friptura de porc cu sorici crocant:

  • 2,5 kg pulpa de porc cu sorici
  • 5 catei de usturoi taiati felii
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa mica taiata felii
  • 1 telina mica taiata felii
  • boabe de piper
  • boabe de coriandru
  • 1 steluta anason (optional)
  • 2-3 crengute rozmarin
  • apa fierbinte
Ingrediente pentru reteta de friptura de porc cu sorici crocant
Ingrediente pentru reteta de friptura de porc cu sorici crocant

Ingrediente pentru marinada:

  • 400 ml vin rosu
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 ceapa taiata felii
  • 1 portocala taiata felii
  • 1 mar taiat felii
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 2-3 crengute de rozmarin
  • sare
Ingrediente pentru marinada
Ingrediente pentru marinada

Reteta de friptura de porc cu sorici crocant – mod de preparare:

  1. Frecam bine cu sare bucata de pulpa de porc. Intr-un vas amestecam ingredientele pentru marinada. Punem carnea in marinada si o lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 7-8 ore intoarcem bucata de carne, sa se marineze bine pe ambele parti.

Pulpa de porc marinata

2. A doua zi scoatem carnea din marinada si o uscam bine cu hartie de bucatarie. Crestam soriciul la suprafata, fara sa ajungem la carne. Condimentam bucata de pulpa de porc cu sare si piper. Punem uleiul pe carne si masam bine, sa intre ulei in toate crapaturile facute in sorici. Facem mai multe crestaturi in bucata de pulpa de porc si introducem in fiecare felii de usturoi.

3. Incalzim cuptorul la 220 grade.

4. Asezam legumele si condimentele intr-o cratita prevazuta cu gratar (sau in tava) si punem apa fierbinte. Apa nu trebuie sa ajunga la carne. Asezam bucata de pulpa de porc pe gratar.Asezam bucata de pulpa de porc pe gratar

5. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 20 minute, pana carnea se rumeneste frumos. Reducem temperatura cuptorului la 160 grade, acoperim cratita cu capacul (sau cu folie de aluminiu) si coacem friptura de porc cu sorici timp de aproximativ 2 ore. La fiecare 30 minute stropim carnea cu sosul din cratita. Daca apa se evapora, mai completam cu apa fierbinte.

6. Scoatem cratita cu friptura de porc din cuptor si o lasam acoperita inca 20 minute, pentru ca sucurile sa se propage inapoi in carne si friptura sa fie suculenta.Friptura de Porc cu Sorici Crocant

Putem sa servim aceasta friptura de porc cu piure de cartofi, orez, salata de varza sau salata verde.

Friptura de Porc cu Sorici CrocantFriptura de Porc cu Sorici Crocant

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Friptura de Porc cu Sorici Crocant
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.