Reteta de salata de cruditati cu piept de pui este usor de preparat si se poate servi ca fel principal la masa de pranz sau la masa de seara.

Salata de cruditati cu piept de pui este o combinatie de proteine de buna calitate si vitamine, plina de culori si arome. Am folosit cel mai simplu dressing – zeama de lamaie si ulei de masline – pentru a nu schimba gustul proaspat al ingredientelor.

Pentru prepararea acestei salate am folosit piept de pui, rucola, spanac, ciuperci, ceapa verde, ridichi si rosii cherry. Salata de cruditati cu piept de pui este foarte buna in perioadele de dieta deoarece are putine calorii, dar este in acelasi timp satioasa. Am condimentat pieptul de pui cu praf de usturoi, oregano, sare si piper si l-am rumenit pe tigaia grill. Ciupercile proaspete le-am taiat felii subtiri si le-am fript pe tigaia grill unsa cu putin ulei. Puiul si ciupercile combinate cu legumele proaspete fac salata foarte gustoasa, aromata si racoritoare.

 

Ingrediente pentru reteta de salata de cruditati cu piept de pui (pentru 4 portii):

 

  • 300 gr piept de pui
  • 1 legatura mare de rucola
  • 200 gr spanac
  • 100 gr ciuperci proaspete taiate felii subtiri
  • 4 fire de ceapa verde
  • 6-7 ridichi taiate felii
  • 10 rosii cherry taiate pe jumatate
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de cruditati cu piept de pui – mod de preparare:

 

  1. Spalam bine rucola si spanacul, le punem sa se scurga de apa intr-o strecuratoare si apoi le uscam foarte bine de apa cu hartie de bucatarie. Le rupem cu mana in bucati mari si le punem in bolul pentru salata.
  1. Spalam pieptul de pui, il uscam cu hartie de bucatarie, il taiem in felii subtiri pe care le condimentam cu sare, piper, praf de usturoi si oregano.
  1. Ungem cu putin ulei tigaia grill, o incingem la foc mare si rumenim feliile de pui pe ambele parti.
  1. Curatam ciupercile stergandu-le cu un prosop ud sau cu hartie de bucatatrie, le taiem felii subtiri si le frigem pe tigaia grill.

Tip: Ciupercile nu se spala deoarece absorb multa apa, se innegresc cand le gatim si isi pierd gustul.

  1. Spalam si taiem ceapa verde, ridichiile si rosiile cherry.
  1. Punem toate ingredientele in bolul cu salata, adaugam sare, piper si amestecam bine.
  1. Intr-un bol mic amestecam bine cu o furculita sucul de lamaie si uleiul de masline, apoi il turnam peste salata.

Servim salata de cruditati cu piept de pui simpla sau ca si garnitura pentru alte feluri de mancare.Salata de Cruditati cu Piept de Pui poza 1

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata de Cruditati cu Piept de Pui
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)