Piept de Pui cu Sos de Ciuperci

0
5457

Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si lamaie! Este o reteta extrem de gustoasa, care se prepara foarte usor si va fi un deliciu pentru toata familia! Carnea de pui ne place tuturor si este cea mai consumata carne din lume. Este mai usoara decat carnea de porc si se gateste mai repede decat carnea de vita. Mereu ne gandim cum sa mai gatim carnea de pui si reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si lamaie este o solutie ideala!

O alternativa la aceasta reteta de pui cu sos de ciuperci si lamaie este reteta de pui cu ciuperci si smantana, care este la fel de simpla si rapida.

Aceasta reteta este foarte simpla, avem nevoie de un piept de pui si de ciuperci proaspete, care sunt mai gustoase decat cele la conserva. Cu o ceapa, usturoi, lamaie, mustar si condimente vom obtine o mancare  de pui cu sos de ciuperci foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente pentru reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si lamaie:

  • 1 piept de pui dezosat taiat cubulete
  • 500 gr ciuperci proaspete taiate felii
  • 3-4 linguri ulei
  • 70 ml vin alb
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 1 lingura de mustar dulce
  • sucul de la o lamaie
  • o jumatate de lamaie taiata felii
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 3-4 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si lamaie
Ingrediente pentru reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si lamaie

Mod de preparare:

  1. Incalzim uleiul intr-o tigaie incapatoare si rumenim usor bucatile de piept de pui pe toate partile. Le scoatem pe o farfurie si le acoperim, pentru a le pastra calde.

Rumenim usor pieptul de pui pe toate partile

2. In aceeasi tigaie punem ciupercile si le calim la foc mare timp de 5-7 minute cu sare si piper, amestecand incontinuu.

3. Adaugam ceapa si usturoiul, reducem focul si continuam calirea amestecand incontinuu, pana ceapa devine lucioasa.

4. Stingem cu vin si continuam fierberea pana se evapora alcoolul. Acum punem din nou in tigaie bucatile rumenite de piept de pui, sucul de lamaie, mustarul, feliile de lamaie si o cana de apa calda. Lasam sosul sa mai fiarba timp de aproximativ 5 minute.

5. Diluam amidonul in putina apa rece, il adaugam in tigaie si amestecam. Lasam mancarea sa mai dea in cateva clocote. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.Calim ciupercile si adaugam restul de ingrediente

Servim aceasta mancare de pui cu sos de ciuperci si lamaie simpla sau cu o garnitura de orez sau piure de cartofi.

Piept de Pui cu Sos de Ciuperci si LamaiePiept de Pui cu Sos de Ciuperci si Lamaie

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Piept de Pui cu Sos de Ciuperci si Lamaie
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.