Aceasta salata poienita cu ciuperci marinate este o salata foarte gustoasa, consistenta si aspectuoasa. Salata poienita cu ciuperci este ideala pentru mese festive, in special pentru masa festiva de Pasti. Salata poenita cu ciuperci este de preferat sa o montam intr-o tava cu inel detasabil, in care asezam folie alimentara. Fierbem legumele si le razuim prin razatoare cu gauri mari, in vase separate. Eu am fiert morcovii impreuna cu pieptul de pui, o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Astfel si pieptul de pui si morcovii au un gust mai bun. La aceasta salata poienita cu ciuperci, maioneza se poate pune intre straturile de legume sau se poate amesteca cu legumele. Eu am amestecat toata cantitatea de maioneza cu castravetii murati, am impartit-o in trei portii si amestecat-o cu cartofii, morcovii si pieptul de pui. Astfel, legumele sunt mai gustoase si salata poienita cu ciuperci poate fi montata mai usor. Maioneza poate fi cumparata sau o putem pregati noi, asa cum am aratat la reteta de salata de boeuf.

Ingrediente pentru reteta de salata poienita cu ciuperci marinate:

  • 2 borcane de ciuperci intregi
  • 1 piept de pui fiert tocat marunt
  • 3-4 cartofi fierti razuiti
  • 2-3 morcovi fierti razuiti
  • 2-3 cepe verzi tocate marunt
  • 4-5 castraveti murati tocati foarte fin
  • 2 oua fierte tocate marunt
  • 150 gr cascaval razuit
  • marar si patrunjel tocat (dupa gust)
  • 300 gr maioneza
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie

Salata Poienita cu Ciuperci Marinate poza 2

Reteta de salata poienita cu ciuperci marinate – mod de preparare:

  1. Fierbem pieptul de pui impreuna cu morcovii, o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Le lasam putin sa se raceasca.  Tocam marunt pieptul de pui si il punem intr-un bol. Razuim morcovii prin razatoarea cu gauri mari, ii punem intr-un bol si-i asezonam cu sare, piper si suc de lamaie, dupa gust.

2. Fierbem cartofii intregi, ii curatam de coaja si ii razuim prin razatoarea cu gauri mari. Ii condimentam cu sare, piper si suc de lamaie.

3. Fierbem oule tari, le curatam de coaja, le razuim si le amestecam cu pieptul de pui.

4.Razuim casacavalul si il punem intr-un bol.

5. Tocam ceapa si verdeata si le punem intr-un bol.

6. Tocam castravetii murati foarte marunt.

7. Preparam maioneza asa am aratat la reteta de salata de boeuf. Amestecam maioneza cu castraveti murati si o impartim in mod egal in bolurile cu cartofi, morcovi si piept de pui amestecat cu oua.

8. Asezam folie alimentara in vasul in care montam salata poienita cu ciuperci.  Acoperim baza vasului cu ciupercile asezate cu palariile in jos si le acoperim cu ceapa verde si verdeata.

  Salata Poienita cu Ciuperci Marinate poza 3

9. Punem cartofii amestecati cu maioneza intr-un strat si presam usor cu mana.

  Salata Poienita cu Ciuperci Marinate poza 4

Peste stratul de cartofi punem morcovii amestecati cu maioneza si uniformizam. Urmatorul strat este de cascaval, apoi punem ultimul strat din pieptul de pui amestecat cu ouale fierte si maioneza.

  Salata Poienita cu Ciuperci Marinate poza 5

10. Acoperim salata cu folie alimentara si o lasam la frigider pentru 2-3 ore. Inainte de servire, punem un platou peste salata si o rasturnam.

Salata Poienita cu Ciuperci Marinate poza 6Ornam acesata salata poienita cu ciuperci cu putina salata verde si verdeata, apoi o putem servi!

Salata Poienita cu Ciuperci Marinate poza 8

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata Poienita cu Ciuperci Marinate
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii