Ostropel de Pui cu Usturoi

0
2292

Reteta de ostropel de pui se pregateste cu minim de efort si intr-un timp scurt. Ostropelul de pui este o mancare foarte gustoasa, din ingrediente economice, pe care le avem mereu la indemana. La prepararea acestui ostropel de pui putem folosi chiar si un pui intreg taiat bucati potrivite, la fel ca la reteta de pui cu masline. De asemenea, in loc de un pui intreg putem folosi pulpe de pui cu os si piele sau dezosate.

Putem sa facem acest ostropel doar cu usturoi, fara ceapa. Eu am pus si o ceapa, deoarece mai ingroasa sosul si il face putin mai dulce. La aceasta reteta de ostropel putem sa folosim rosii proaspete razuite, rosii din conserva sau suc de rosii, in functie de sezon.

Ingrediente pentru reteta de ostropel de pui:

  • 1 kg pulpe de pui (sau un pui intreg)
  • 3-4 linguri ulei
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 capatana de usturoi taiata felii
  • 400 gr rosii din conserva sau 5-6 rosii proaspete razuite
  • 200 ml apa calda
  • 1 foaie de fain
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru reteta de ostropel de pui
Ingrediente pentru reteta de ostropel de pui

Mod de preparare:

  1. Condimentam carnea de pui cu sare si piper. Intr-o tigaie incapatoare incalzim uleiul si prajim bucatile de pui pe ambele parti timp de 7-8 minute, pana se rumenesc frumos.
  2. Reducem focul la mediu, adaugam ceapa, jumatate din cantitatea de usturoi si un praf de sare. Calim putin ceapa pana devine sticloasa, amestecand incontinuu. Stingem cu vin si continuam fierberea timp de 2-3 minute, pana se evapora alcoolul.
  3. Adaugam rosiile, 200 ml apa calda, foaia de dafin si cimbrul. Acoperim tigaia cu un capac si fierbem acest ostropel timp de 25-30 minute. Potrivim gustul de sare si piper. Daca sosul ni se pare prea acru, putem adauga o lingurita de zahar. Adaugam restul de usturoi si lasam sa dea intr-un clocot. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat. Patrunjelul ii da acestui ostropel o nota de prospetime.
  4. Servim ostopelul de pui cu mamaliga calda!

Ostropel de pui

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Ostropel de Pui cu Usturoi
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.