Aceasta placinta cu piept de pui si foietaj este o placinta aperitiv savuroasa, un amestec de legume colorate si piept de pui, asezonate cu smantana, cascaval si condimente. La prepararea acestei retete de placinta cu piept de pui am folosit aluat de foietaj. Tocmai facusem o doza de aluat de foietaj si nu il consumasem pe tot. Daca faceti aceasta placinta cu piept de pui cu aluat de foietaj din comert aveti nevoie numai de o foaie de aluat.

 

Ingrediente pentru reteta de placinta cu piept de pui si legume:

  • 300 gr aluat de foietaj sau (1 foaie de aluat de foietaj din comert)
  • 200 gr ciuperci din conserva
  • 200 gr cascaval
  • 200 ml smantana de gatit
  • 50 ml ulei
  • 1 piept de pui cu os
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei gras verde taiat cubulete
  • 1 morcov razuit
  • 1 cub de concentrat de legume
  • 1 lingurita de paprika
  • 1 lingurita praf de curry (optional)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 ou (pentru uns deasupra)

Placinta cu Piept de Pui si Foietaj poza 1Placinta cu Piept de Pui si Foietaj poza 2

 

Reteta de placinta cu piept de pui si legume – mod de preparare:

1. Fierbem pieptul de pui impreuna cu concentratul de legume timp de aproximativ o jumatate de ora. Oprim un pahar din supa in care a fiert carnea.

2. Spalam legumele si le tocam marunt. Scoatem ciupercile din conserva si le clatim cu apa de la robinet. Le punem intr-o strecuratoare sa se scurga si apoi le taiem in bucati mici.

3. Desfacem carnea de pe os si o taiem in bucati mici.

4. Punem uleiul intr-o tigaie si calim ceapa, ardeii, morcovii si ciupercile.
Dupa ce s-au calit putin legumele, adaugam carnea si supa pe care am oprit-o. Adaugam sarea, piperul, paprika si praful de curry. Continuam fierberea pana se evapora lichidul.

5. Luam tigaia de pe foc, adaugam smantana de gatit si cascavalul si amestecam bine.

6. Punem aluatul de foietaj pe o bucata de hartie de copt si il indindem intr-o foaie de 20 cm latime si 30 cm lungime. Daca facem aceasta placinta cu piept de pui cu aluat de foietaj din comert mai intindem putin foaia cu sucitorul.

Punem umplutura in mijlocul foii, pe lungime. Taiem marginile oblic, in fasii de aproximativ 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.

Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava si o ungem cu ou batut.

Placinta cu Piept de Pui si Foietaj poza 6

7. Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40-45 minute, pana se rumeneste frumos.

Placinta cu Piept de Pui si Foietaj poza 7

Aceasta placinta cu piept de pui se poate servi calda sau rece. Este la fel de buna!

Placinta cu Piept de Pui si Foietaj poza 9

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Placinta cu Piept de Pui
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)