Reteta de ciuperci umplute cu pui si legume este ideala atunci cand vrem sa pregatim rapid un aperitiv gustos. Ciupercile sunt foarte sanatoase si satioase si merita sa le consumam cat mai des. Din ciuperci putem prepara multe feluri de mancare cum ar fi pui cu ciuperci si smantana, pui cu sos de ciuperci si lamaie, budinca de pui cu ciuperci sau le putem adauga la pizza.
Pentru aceasta reteta de ciuperci umplute cu pui avem nevoie de ciuperci mari si frumoase. Putem folosi ciuperci champignon sau ciuperci brune, important este este sa fie mari, sa le putem umple usor. Putem umple ciupercile cu orice ne place: pui cu legume sau doar legume, daca dorim o varianta de ciuperci umplute fara carne.
Aceaste ciuperci umplute cu pui si legume sunt foarte gustoase, aromate si usor de preparat. Le putem servi ca atare, cu o salata sau cu piure de cartofi.
Ingrediente pentru reteta de ciuperci umplute cu pui si legume:
- 20 ciuperci champignon
- 4 linguri ulei
- 500 gr piept de pui tocat cubulete mici
- coditele de la ciuperci tocate marunt
- 2 cepe tocate marunt
- 1 ardei rosu tocat cubulete
- 4 catei de usturoi taiati felii subtiri
- 2 rosii tocate marunt (fara coaja si seminte)
- 2-3 linguri patrunjel tocat
- 100 gr cascaval (sau mozzarella)
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita paprika dulce
- 1 lingurita de turmeric
- 1 lingurita de praf de curry
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- Curatam ciupercile de primul strat de pielita si le inlaturam coditele. Asezam ciupercile in tava cuptorului in care am asternut hartie de copt. Tocam marunt coditele de la ciuperci si legumele. Taiem pieptul de pui in cuburi mici.
2. Incalzim uleiul intr-o tigaie si calim pieptul de pui taiat bucatele pana se albeste. Adaugam coditele de la ciuperci, ceapa tocata, ardeiul si le calim cu un praf de sare pana se inmoaie si se evapora lichidul pe care il lasa. Adaugam rosiile tocate si continuam calirea pana se evapora sucul de la rosii. Punem usturoiul, oregano, paprika, turmericul, praful de curry, sarea si piperul si amestecam. Oprim focul si adaugam patrunjelul.
3. Incalzim cuptorul la 200 grade.
4. Umplem bine ciupercile cu umplutura de pui si legume.
5. Intoducem tava cu ciuperci umplute in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20 minute. Scoatem tava din cuptor si punem cascaval peste umplutura din fiecare ciuperca. Introducem tava in cuptor pentru 4-5 minute, pana se topeste cascavalul.
Servim aceste ciuperci umplute ca atare, calde sau reci sau cu o salata.