Ciorba de fasole verde si dovlecei cu smantana este o ciorba delicioasa si usor de facut. Daca veti incerca aceasta reteta de ciorba de fasole verde si dovlecei cu smantana, cu siguranta o veti repeta pe toata perioada verii.
Putem servi aceasta ciorba si in varianta de post, daca renuntam la oua si smantana. Servita cu ardei iute si paine proaspata este la fel de buna! Fasolea verde este nelipsita din meniu pe toata perioada verii, preparata in special ca mancare de fasole verde.
Ingrediente pentru reteta de ciorba de fasole verde si dovlecei:
- 500 gr fasole verde
- 300 gr dovlecei
- 50 ml ulei de masline (sau alt ulei)
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 morcovi razuiti
- 2 ardei grasi tocati marunt
- 2 rosii razuite
- 2 galbenusuri
- 200 gr smantana
- 3 linguri patrunjel tocat
- 3 linguri leustean tocat (sau frunze de telina)
- suc de lamaie (sau bors) pentru acrit
- sare
Reteta de ciorba de fasole verde si dovlecei – mod de preparare:
- Spalam pastaile de fasole verde si le taiem in bucati mai mici. Spalam dovleceii si ii taiem felii. Curam ceapa si o tocam marunt. Taiem ardeii cubulete mici si razuim morcovii. Curatam rosiile de pielita si le tocam marunt sau le razuim.
2. Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa, ardeii si morcovii 2-3 minute pana se inmoaie putin.
Adaugam 2,5 litri de apa calda, punem fasolea verde si fierbem legumele timp de aproximativ 30 minute, pana sunt aproape gata. Adaugam dovleceii, rosiile, borsul (dat in clocot) si sarea. Daca pentru acrirea ciorbei folosim suc de lamaie, il adaugam la sfarsit.
3. Continuam fierberea inca aproximativ 15 minute si luam cratita de pe foc. Luam 2-3 polonice de zeama din ciorba si le punem intr-un bol. Daca este perioada de post, putem sa adaugam patrunjelul si sa consumam ciorba in acest stadiu, fara sa mai adugam galbenusurile si smantana.
4. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu smantana. Adaugam treptat din zeama luata din ciorba pentru a aduce temperatura amestecului de galbenusuri si smantana la o temperatura apropiata de temperatura ciorbei. Omogenizam bine, turnam amestecul in ciorba si amestecam. Presaram leusteanul si patrunjelul tocat.
Servim ciorba de fasole verde si dovlecei cu ardei iute si paine proaspata.
Retete cu fasole verde si retete cu dovlecei
Mai jos puteti vedea si alte retete cu fasole verde si retete cu dovlecei.
Mancare de fasole verde cu cartofi
Salata de fasole verde si sfecla rosie
Ciorba de dovlecei cu smantana
Chiftele de dovlecei la cuptor
Clatite cu dovlecei, kefir si marar
Tarta cu dovlecei si sunca presata
Paste carbonara cu dovlecei si carnati
Dovlecei umpluti cu carne la cuptor