Acasă Retete Culinare Retete de Pasti

Retete de Pasti

Iepure la Cuptor cu Vin si Legume
Pentru a prepara reteta de iepure la cuptor cu vin si legume trebuie mai intai sa marinam iepurele pentru 24 ore intr-o marinada compusa din vin (rosu sau alb, sec sau demi-sec), otet, ceapa, usturoi, sare, piper, rozmarin si foi de dafin. Este necesar sa marinam carnea de iepure pentru ca aceasta sa se fragezeasca si sa se aromatizeze...
Cozonac cu Nuca si Cacao - Reteta Pas cu Pas
Reteta de cozonac cu nuca si cacao este una dintre cele mai apreciate retete de cozonac. Cozonacii - fie simpli, fie umpluti cu nuca si cacao, mac, rahat, stafide sau ciocolata - sunt nelipsiti de la mesele de Craciun, Anul Nou si Pasti. Daca pana acum nu v-ati incumetat sa faceti cozonac acasa de teama ca nu va va reusi, acum este momentul...
Reteta Ciorba de Miel
Ciorba de miel cu smantana este nelipsita de la masa de Pasti. Pentru prepararea aceastei ciorbe de miel avem nevoie de bucati de carne de miel cu os. Ciorba de miel se poate prepara cu rosii si bors sau se poate drege cu smantana si galbenus de ou. Familia mea prefera ciorba de miel dreasa cu smantana si galbenus de...
Cozonac fara Framantare cu Rahat si Stafide
Aceasta reteta de cozonac fara framantare cu rahat si stafide ne scuteste de efortul de a framanta. Amestecam ingredientele si lasam aluatul o noapte la frigider, iar in ziua urmatoare formam cozonacul si il coacem. Putem umple acest cozonac fara framantare cu orice umplutura vrem: nuci si cacao, mac, rahat, stafide, fructe confiate, etc. Rezulta un cozonac cu un gust...
Cozonac Pufos cu Rahat si Stafide
Reteta de cozonac pufos cu rahat si stafide este preferata de toata lumea - ca si reteta de cozonac cu nuca si cacao - si preparata in special pentru masa de Craciun, Anul Nou si Paste, insa desigur ca nu este nevoie sa asteptam sarbatorile pentru a pregati un cozonac pufos, gustos si aromat! Pentru un cozonac reusit este necesar...
Tocanita de Iepure cu Ceapa
Tocanita de iepure cu ceapa se prepara din carne de iepure care a stat la marinat cel putin 24 ore pentru a se fragezi. In acest scop, cu o zi inainte de a gati aceasta reteta, pregatim o marinada compusa din ulei, vin rosu, otet, usturoi, foi de dafin, piper si ienibahar. Punem carnea de iepure in aceasta marinada...
Reteta salata de boeuf
Salata de boeuf este preferata de toata lumea si este nelipsita de la mesele de Craciun, Revelion, alaturi de sarmale si cozonac. Aceasta reteta de salata are la baza maioneza si legumele fierte (cartofi, morcovi, telina) taiate cuburi mici, castraveti si gogosari murati si carne fiarta. Se pot face si alte combinatii, in functie de imaginatia si gustul fiecaruia. Este bine ca...
Friptura de Miel - Reteta Jamie Oliver
Friptura de miel pe care am gatit-o pentru masa de Pasti a fost delicioasa! Carnea a fost foarte frageda si gustoasa, desfacandu-se cu usurinta de pe os. Am preparat aceasta friptura de miel dupa o reteta a renumitului bucatar Jamie Oliver. Reteta de friptura de miel are cateva secrete care dau carnii o savoare deosebita. Din ceapa pe care o punem in tava...
Salata de Pui cu Ciuperci - Salata Poienita
Aceasta salata de pui cu ciuperci - salata poienita este o salata foarte gustoasa, consistenta si aspectuoasa. Salata poienita cu ciuperci marinate este ideala pentru mese festive, in special pentru masa festiva de Pasti. Este de preferat sa montam salata salata de pui cu ciuperci intr-o tava cu inel detasabil, in care asezam folie alimentara Fierbem legumele si le razuim prin...
Fursecuri cu Ciocolata Crapate
Aceasta reteta de fursecuri crapate cu ciocolata si vanilie are ca rezultat niste fursecuri cu ciocolata delicioase, aromate si aspectuoase. Se numesc fursecuri crapate pentru ca se acopera cu zahar pudra inainte de a fi puse la cuptor. In timpul coacerii, fursecurile cresc, zaharul crapa si se obtine astfel efectul de alb-negru care arata atat de frumos! Singurul inconvenient al...

Vremea

Bucharest
broken clouds
17.2 ° C
17.8 °
16 °
82 %
8.1kmh
75 %
Sun
22 °
Mon
25 °
Tue
28 °
Wed
29 °
Thu
27 °
error: Content is protected !!