Retete de Pasti

Oua Vopsite Natural - Cum se Vopsesc Ouale de Pasti
Pregatirea oualor pentru vopsit. Cum se fierb ouale de Pasti. Vopsirea naturala a oualor de Pasti
Parfait cu Iaurt, Capsuni si Biscuiti de Ciocolata
Parfait-ul este o inghetata care contine frisca. Este desertul ideal pentru zilele calduroase de primavara si de vara, atunci cand asteptam prieteni in vizita. Pentru ca este sezonul capsunilor si vrem sa profitam din plin de parfumul si dulceata lor, va propun sa incercati reteta de parfait cu iaurt, capsuni si biscuiti cu ciocolata. Un desert delicios, usor, rocoritor...
Ciorba de Maruntaie de Miel (Maghirița)
Aceasta reteta de ciorba de maruntaie de miel (maghirița sau magiritsa) cu sos de ou si lamaie (avgolemono) este o reteta din bucataria greceasca. Se pregateste cu ocazia zilei de Pasti, in Sambata Mare, impreuna cu mielul pentru a doua zi, si se consuma in seara Invierii, imediat dupa Sfanta Liturghie de la miezul noptii, cand oamenii se intorc de...
Miel cu Spanac - Reteta Greceasca
Reteta de miel cu spanac este o reteta greceasca ce se pregateste indeosebi in perioada sarbatorilor de Pasti, cand se gasesc cu siguranta carne de miel, spanac si ceapa verde din abundenta. O alta varianta a acestei retete foloseste salata verde in loc de spanac. Aceasta reteta de miel cu spanac se prepara cu sos de ou si lamaie (avgolemono)...
Oua Umplute cu Pate de Ficat
Reteta de oua umplute cu pate de ficat este un aperitiv clasic, nelipsit de la mesele festive. Este foarte simplu de facut si pe placul tuturor. Pentru aceasta reteta de oua umplute avem nevoie de oua, pate de ficat, maioneza, smantana, un ardei rosu si verdeata pentru decor. Eu am folosit un pate de ficat facut in casa., insa aceasta...
Reteta Prajitura cu Cacao
Reteta de prajitura cu crema de ciocolata este usor de preparat dar rezultatul este o prajitura deosebit de pufoasa, delicioasa, imbibata cu o crema de ciocolata fina si aromata. Pregatim mai intai crema de ciocolata deoarece se adauga rece deasupra blatului de prajitura. Mie imi plac imi plac in mod deosebit prajiturile cu multa cacao si le prepar destul...
Reteta Prajitura cu Nuca si Ciocolata (Karidopita)
Reteta de prajitura cu nuca si ciocolata este o reteta din bucataria greceasca (in limba greaca se numeste karidopita). Aceasta prajitura se prepara in special in perioada sarbatorilor de iarna sau cu ocazia anumitor zile festive, ca si reteta de fursecuri cu migdale (kourabiedes). In insulele Marii Ionice aceasta prajitura cu nuca simbolizeaza fericirea si abundenta si se daruieste rudelor...
Prajitura Insiropata cu Crema de Lamaie poza 1
Aceasta prajitura insiropata cu crema de lamaie este una din prajiturile mele preferate. O prepar ori de cate ori am ocazia, in special de sarbatori si cand am invitati. Este o prajitura fina, bine insiropata cu un sirop dulce-acrisor si acoperita cu o crema delicioasa cu o aroma unica de lamaie. Daca veti prepara aceasta prajitura insiropata cu crema...
Drob de Pui - Reteta de Drob cu Piept si Organe de Pui
Reteta de drob de pui este o reteta de drob preferata de cei care nu consuma carne de miel. Pentru majoritatea dintre noi drobul este o reteta traditionala de aperitiv nelipsit de la masa de Pasti. Desi cel mai adesea se prepara de Pasti, drobul de pui poate sa devina un aperitiv apreciat, un pranz usor sau un mic dejun...
Pasca fara Aluat cu Branza, Smantana si Stafide
Reteta de pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide este o reteta de pasca foarte simpla si accesibila si in acelasi timp foarte gustoasa. Nu trebuie decat sa amestecam ingredientele si obtinem un desert pascal de neuitat! Un amestec cremos de branza dulce, oua, unt, smantana si multe stafide, aromat cu coaja de lamaie si de portocala...

Vremea

București
cer senin
10.9 ° C
13.3 °
8.9 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
15 °
lun
18 °
mar
18 °
mie
19 °
error: Content is protected !!