Acasă Retete Culinare Retete de Pasti

Retete de Pasti

Iepure la Cuptor cu Vin si Legume
Pentru a prepara reteta de iepure la cuptor cu vin si legume trebuie mai intai sa marinam iepurele pentru 24 ore intr-o marinada compusa din vin (rosu sau alb, sec sau demi-sec), otet, ceapa, usturoi, sare, piper, rozmarin si foi de dafin. Este necesar sa marinam carnea de iepure pentru ca aceasta sa se fragezeasca si sa se aromatizeze...
Cozonac Pufos cu Rahat si Stafide
Reteta de cozonac pufos cu rahat si stafide este preferata de toata lumea - ca si reteta de cozonac cu nuca si cacao - si preparata in special pentru masa de Craciun, Anul Nou si Paste, insa desigur ca nu este nevoie sa asteptam sarbatorile pentru a pregati un cozonac pufos, gustos si aromat! Pentru un cozonac reusit este necesar...
Cozonac cu Nuca si Cacao - Reteta Pas cu Pas
Reteta de cozonac cu nuca si cacao este una dintre cele mai apreciate retete de cozonac. Cozonacii - fie simpli, fie umpluti cu nuca si cacao, mac, rahat, stafide sau ciocolata - sunt nelipsiti de la mesele de Craciun, Anul Nou si Pasti. Daca pana acum nu v-ati incumetat sa faceti cozonac acasa de teama ca nu va va reusi, acum este momentul...
Reteta Prajitura cu Nuca si Ciocolata (Karidopita)
Reteta de prajitura cu nuca si ciocolata este o reteta din bucataria greceasca (in limba greaca se numeste karidopita). Aceasta prajitura se prepara in special in perioada sarbatorilor de iarna sau cu ocazia anumitor zile festive, ca si reteta de fursecuri cu migdale (kourabiedes). In insulele Marii Ionice aceasta prajitura cu nuca simbolizeaza fericirea si abundenta si se daruieste rudelor...
Reteta salata de boeuf
Salata de boeuf este preferata de toata lumea si este nelipsita de la mesele de Craciun, Revelion, alaturi de sarmale si cozonac. Aceasta reteta de salata are la baza maioneza si legumele fierte (cartofi, morcovi, telina) taiate cuburi mici, castraveti si gogosari murati si carne fiarta. Se pot face si alte combinatii, in functie de imaginatia si gustul fiecaruia. Este bine ca...
Reteta Prajitura cu Cacao
Reteta de prajitura cu crema de ciocolata este usor de preparat dar rezultatul este o prajitura deosebit de pufoasa, delicioasa, imbibata cu o crema de ciocolata fina si aromata. Pregatim mai intai crema de ciocolata deoarece se adauga rece deasupra blatului de prajitura. Mie imi plac imi plac in mod deosebit prajiturile cu multa cacao si le prepar destul...
Parfait cu Iaurt, Capsuni si Biscuiti de Ciocolata
Parfait-ul este o inghetata care contine frisca. Este desertul ideal pentru zilele calduroase de primavara si de vara, atunci cand asteptam prieteni in vizita. Pentru ca este sezonul capsunilor si vrem sa profitam din plin de parfumul si dulceata lor, va propun sa incercati reteta de parfait cu iaurt, capsuni si biscuiti cu ciocolata. Un desert delicios, usor, rocoritor...
Friptura de Miel la Cuptor cu Cartofi
Reteta de friptura de miel la cuptor este o reteta traditionala romaneasca preparata in special pentru masa de Pasti. Aromatizata cu rozmarin si usturoi, bine condimentata cu sare si piper si gatita la cuptor la foc mic, friptura de miel la cuptor este delicioasa! Pentru a gati reteta de friptura de miel la cuptor trebuie sa tinem cateva ore pulpa de...
Pulpa de Miel la Cuptor cu Cartofi
Reteta de pulpa de miel la cuptor cu cartofi este o reteta traditionala romaneasca preparata in special pentru masa de Pasti. Aromatizata cu rozmarin si usturoi, bine condimentata cu sare si piper si gatita la cuptor la foc mic, pulpa de miel este delicioasa! Pentru a gati reteta de pulpa de miel la cuptor cu cartofi trebuie sa tinem cateva...
Miel cu Spanac - Reteta Greceasca
Reteta de miel cu spanac este o reteta greceasca ce se pregateste indeosebi in perioada sarbatorilor de Pasti, cand se gasesc cu siguranta carne de miel, spanac si ceapa verde din abundenta. O alta varianta a acestei retete foloseste salata verde in loc de spanac. Aceasta reteta de miel cu spanac se prepara cu sos de ou si lamaie (avgolemono)...

Vremea

Bucharest
broken clouds
17.2 ° C
17.8 °
16 °
82 %
8.1kmh
75 %
Sun
22 °
Mon
25 °
Tue
28 °
Wed
29 °
Thu
27 °
error: Content is protected !!