Salata verde cu struguri, mere si branza cu mucegai este o salata foarte aspectuoasa, racoroasa, aromata si foarte gustoasa. Se poate servi singura ca fel principal cand vrem sa mancam ceva usor seara, impreuna cu sticks cu susan, seminte de floarea soarelui sau cu cascaval, sau poate fi servita ca garnitura la friptura de pui, porc, snitel etc. Se serveste imediat ce punem dressingul deoarece altfel salata se inmoaie si isi pierde prospetimea si volumul.

La aceasta reteta am folosit branza Roquefort, sortimentul cu cel mai intens gust dintre toate branzeturile cu mucegai, insa se poate folosi orice alt sortiment de branza cu mucegai.

 

Ingrediente pentru salata verde cu struguri, mere si branza cu mucegai:

 

  • 1 salata verde mare
  • 2 cesti de struguri negri
  • 2 mere verzi
  • 80 gr branza cu mucegai
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 2 linguri de suc de lamaie (pentru mere)

 

Salata verde cu struguri, mere si branza cu mucegai – ingrediente pentru dressing:

 

  •  6 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de otet
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura coniac
  • 1 lingurita de cimbru proaspat sau putin cimbru uscat
  • putina sare

 

Salata verde cu struguri, mere si branza cu mucegai – mod de preparare:

 

  1. Spalam bine salata, o uscam cu hartie de bucatarie si si o rupem in bucati mici.
  1. Spalam boabele de struguri si le taiem pe jumatate.
  1. Curatam merele, le taiem felii subtiri si le stropim cu suc de lamaie ca sa nu se inegreasca.
  1. Taiem branza cu mucegai in bucati si punem toate ingredientele pentru salata intr-un bol mare (salatiera).
  1. Punem toate ingredientele pentru dressing intr-un bol mai mic si le amestecam bine.
  1. Punem dresingul peste salata, amestecam si presaram deasupra frunzele de patrunjel (fara a le toca in prealabil).

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata cu Struguri, Mere si Branza cu Mucegai
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)