Salata a la Russe de Post

0
697

Pentru aceasta salata a la russe de post am folosit maioneza de avocado. Aceasta este una dintre cele mai gustoase salate de pe mesele romanilor, numita de multe ori salata boeuf de post deoarece se aseamana cu salata de boeuf clasica.

Salata a la russe sau salata ruseasca este usor de facut, putin migaloasa pentru ca legumele se taie cubulete, si este absolut delicioasa. Este o salata foarte versatila, se poate ”jongla” cu cantitatile de ingrediente, in functie de preferinte. Facuta cu o maioneza de avocado, salata a la russe de post este si extrem de sanatoasa, fara mult colesterol.

Salata a la russe cu maioneza vegetala nu este altceva decat salata de boeuf, dar fara boeuf, adica fara carne. Este o alternativa potrivita pentru cei care nu consuma produse de origine animala, dar totodata nu doresc sa renunte la preparatele obisnuite de sarbatori.

Desi originea acestei salate este ruseasca, asa cum indica si numele, salata a la russe si salata de boeuf au devenit o adevarata traditie pe mesele de sarbatori ale romanilor. In varianta pe care v-o prezentam veti evita proteinele animale si le veti inlocui cu cele vegetale, mult mai sanatoase.

Salata a la Russe de Post – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de salata a la russe de post:

  • 500 gr cartofi
  • 100 gr mazare
  • 100 gr radacina de telina
  • 100 gr radacina de patrunjel
  • 100 gr radacina de pastarnac
  • 200 gr morcovi
  • 3 castraveti murati
  • 2 gogosari murati
  • sare (dupa gust)
  • piper (dupa gust)
  • masline negre si verzi (pentru decor)
  • marar si patrunjel (pentru decor)
Ingrediente pentru reteta de salata a la russe de post
Ingrediente pentru reteta de salata a la russe de post

Ingrediente pentru maioneza de avocado:

  • 2 fructe de avocado coapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare
  • piper
Ingrediente pentru maioneza de avocado
Ingrediente pentru maioneza de avocado

Mod de preparare:

 1. Spalam legumele, le fierbem, le tocam in cuburi mici si le punem intr-un bol incapator.

Spalam legumele, le fierbem, le tocam in cuburi mici si le punem intr-un bol incapator

2. Pregatim maioneza de avocado. Taiem avocado pe jumatate si-i scoatem samburele. Ajutandu-ne de o lingura scoatem pulpa de avocado si o punem in blender. Adaugam sucul de lamaie, mustarul, sarea si piperul si incepem sa mixam.

Pregatim maioneza de avocado. Taiem avocado pe jumatate si-i scoatem samburele. Ajutandu-ne de o lingura scoatem pulpa de avocado si o punem in blender. Adaugam sucul de lamaie, mustarul, sarea si piperul si incepem sa mixam.

Oprim blenderul din cand in cand si adaugam cate putin din cantitatea de ulei, pana il incorporam.

Oprim blenderul din cand in cand si adaugam cate putin din cantitatea de ulei, pana il incorporam

Vom obtine o maioneza de avocado foarte fina si pufoasa.

Vom obtine o maioneza de avocado foarte fina si pufoasa

3. Amestecam imediat legumelele tocate cu trei sferturi din cantitatea de maioneza si le asezam pe un platou. Acoperim salata cu restul de maioneza si o decoram cu gogosari, masline si verdeata, dupa gust si imaginatie. Dupa ce am terminat de ornat salata, o acoperim cu folie alimentara si o pastram la frigider. Procedam astfel deoarece maioneza de avocado se oxideaza repede.

Salata a la Russe de Post

Salata a la Russe de Post

Salata a la Russe de Post

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata a la Russe de Post
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.