Tzatziki – Sos cu Iaurt si Castraveti

0
7201

Acest tzatziki – sos cu iaurt si castraveti este unul din cele mai renumite aperitive grecesti. Este folosit ca sos pentru preparatele din carne si peste. Se poate servi cu pita greceasca sau cu turte coapte pe tigaie facute in casa. Poate  fi folosit si ca dressing pentru salata.

Pentru reusita deplina a acestei retete de tzatziki – sos cu iaurt si castraveti  este de preferat sa folosim iaurt grecesc sau un iaurt cu un procent mare de grasime. Daca avem un iaurt obisnuit, este bine sa-l punem cu o seara inainte intr-o strecuratoare, ca sa se scurga de apa.

O alta conditie este sa stoarcem castravetii foarte bine de apa pe care o contin. Cea mai buna metoda este sa razuim castravetii intr-un prosop curat si proaspat calcat. Punem putina sare si otet peste ei si sa-i lasam cateva minute, apoi ii stoarcem foarte bine rasucind prosopul. Usturoiul se pune in functie de gust, un catel sau doi.

Ingrediente pentru reteta de tzatziki – sos cu iaurt si castraveti:

  • 300 gr iaurt gras
  • 300 gr castraveti (1 castravete mare sau 3 castraveti mici)
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri otet (de mere sau de vin)
  • 2 linguri de marar tocat
  • sare
  • piper
Ingrediente pentru reteta de tzatziki - sos cu iaurt si castraveti
Ingrediente pentru reteta de tzatziki – sos cu iaurt si castraveti

Reteta de tzatziki – sos cu iaurt si castraveti – mod de preparare:

1. Spalam castravetii si ii razuim prin razatoarea cu gauri mari. Asezam deasupra unui castron un prosop curat si proaspat calcat si punem castravetii razuiti. Punem peste ei putina sare si 2 linguri de otet si amestecam. Ii lasam cateva minute sa iasa apa din ei. Stoarcem foarte bine castravetii rasucind prosopul pana iese tot sucul.

Spalam castravetii si ii razuim prin razatoarea cu gauri mari

2. Punem iaurtul intr-un bol si adaugam castravetii si restul de otet.

3. Pisam usturoiul, il frecam cu 2 linguri de ulei de masline si il punem peste iaurt.

4. Spalam mararul si il uscam bine cu hartie de bucatarie. Il tocam marunt si il adaugam in iaurt. Condimentam cu sare si piper si amestecam bine. Punem apoi sosul la frigider pentru o ora, apoi il putem consuma.Tzatziki - Sos cu Iaurt si Castraveti

5. Servim acest sos cu iaurt si castraveti – tzatziki – cu pita greceasca sau cu turte facute in casa.

Tzatziki - Sos cu Iaurt si Castraveti

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Sos cu Iaurt si Castraveti - Tzatziki
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.