Reteta de oua umplute cu pate de ficat este un aperitiv clasic, nelipsit de la mesele festive. Este foarte simplu de facut si pe placul tuturor. Pentru aceasta reteta de oua umplute avem nevoie de oua, pate de ficat, maioneza, smantana, un ardei rosu si verdeata pentru decor.
Eu am folosit un pate de ficat facut in casa., insa aceasta reteta se poate prepara si cu o cutie de pate de ficat de buna calitate din comert. Am folosit maioneza preparata de mine, asa cum am aratat la reteta de salata de boeuf. Am asezat aceste oua umplute cu pate de ficat pe un strat de smantana amestecata cu maioneza.
Ingrediente pentru reteta de oua umplute cu pate de ficat:
- 12 oua
- 200 gr pate de ficat
- 200 gr maioneza
- 200 gr smantana
- 1 lingura mustar dulce
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 ardei rosu tocat
- 1 lingura de capere (optional)
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Punem ouale intr-un vas incapator si le acoperim cu apa. Le fierbem la foc mediu timp de 8 minute, din momentul in care apa incepe sa fiarba. Le scoatem si le punem la racit intr-un bol cu apa rece.
2. Curatam ouale, le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile.
3. Mixam galbenusurile cu pateul si doua linguri de maioneza. Condimentam amestecul cu sare si piper, dupa gust. Este posibil sa nu mai fie nevoie sa adaugam sare, in functie de cat de sarat este pateul.
4. Tocam marunt ardeiul rosu si verdeata.
5. Amestecam smantana cu restul de maioneza, mustarul, sucul de lamaie, sare si piper. Punem acest amestec intr-un strat pe un platou si presaram ardeiul rosu si verdeata.
6. Asezam jumatatile de ou pe stratul de smanatana si maioneza si le umplem cu amestecul de pate si galbenusuri. Decoram cu capere.
Pastram aceste oua umplute la frigider pana in momentul servirii.