Reteta de placinte la tigaie cu urda si marar este o reteta traditionala taraneasca, veche si simpla. Eu am inlocuit apa cu lapte. Imi plac mai mult asa, deoarece sunt un pic mai dulci si mai fine. Aceste placinte la tigaie cu urda si marar sunt foarte bune si pufoase si se pregatesc foarte repede.

Aluatul pentru aceste placinte se pregateste in mod asemanator cu aluatul pentru turte coapte in tigaie. Umplem placintele cu urda maruntita amestecata cu marar si ceapa verde. Nu punem prea multa umplutura in placinte pentru ca atunci cand le intindem, placintele se vor sparge si umplutura va curge. Eu am prajit aceste placinte cu urda in ulei putin. Daca le prajim in ulei mai mult, vor avea o textura ca de gogoasa. Servim aceste placinte cu urda si marar calde, pentru a savura in totalitate gustul lor minunat.

 

Ingrediente pentru reteta de placinte la tigaie cu urda si marar:

 

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata)
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare

Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 1

 

Reteta de placinte la tigaie cu urda si marar – ingrediente pentru umplutura:

 

  • 300 gr urda (sau ricota, branza de vaci)
  • 1 legatura marar tocat
  • 3-4 fire ceapa verde
  • sare
  • piper proaspat macinat

Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 2

 

Reteta de placinte la tigaie cu urda si marar – mod de preparare:

 

  1. Amestecam drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita zahar si o lingura de faina. O lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

2.  Pentru aceste placinte la tigaie cu urda si marar trebuie sa cernem faina intr-un bol si o amestecam cu sarea. Facem o adancitura in mijlocul fainii  si adaugam drojdia, laptele caldut, oul si le incorporam in faina. Adaugam uleiul si framantam pana obtinem un aluat elastic si fin.

Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 3

3. Mutam aluatul intr-un bol pe care l-am uns cu ulei. Il acoperim cu folie alimentara sau cu un prosop si il punem sa creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 4

4. Dupa ce a crescut, framantam din nou aluatul si formam bile de marimea unui ou mare. Mie mi-au iesit 7 bile. Le asezam pe masa de lucru presarat cu faina si le acoperim cu folie alimentara.

Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 6

5. Pregatim umplutura pentru aceste placinte cu urda si marar. Intr-un bol amestecam urda maruntita cu mararul, ceapa verde, sarea si piperul.

Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 5

6. Intidem fiecare bila de aluat intr-o foaie rotunda.

Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 7

Punem in centru 2 linguri de umplutura.

Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 8

Aducem marginile foii spre centru, lipim aluatul cu degetele si apasam usor.

Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 9Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 10

Intindem din nou cu sucitorul ca sa subtiem placinta. Formam in acest mod toate placintele.

7. Incalzim putin ulei intr-o tigaie si prajim placintele la foc mediu, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Ungem tigaia cu ulei dupa fiecare placinta.

Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 12

Servim aceste placinte la tigaie cu urda si marar fierbinti! Sunt delicioase!

Placinte la Tigaie cu Urda si Marar poza 14

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Placinte la Tigaie cu Urda si Marar
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)