Pentru reteta de chiftele de pui cu garnitura de conopida am folosit carne tocata din piept si pulpe de pui. Chiftelele din carne de pui sunt mai fragede decat cele din carne de vita deoarece carnea de pui este mai moale. In mijlocul chiftelelor am pus o bucata de cascaval care se topeste cand le prajim si le da un gust foarte bun.

Pentru reusita deplina a retetei de chiftele de pui este necesar sa framantam foarte bine amestecul de carne tocata, aproximativ 10 minute.

Este de preferat sa calim ceapa in putin ulei. Ceapa calita face chiftelele mai dulci si nu mai au mirosul pregnant de ceapa.

Nu prajim chiftelele in tigaie deoarece ne trebuie mult ulei. Le prajim intr-o cratita mai mica in care am pus ulei cat sa acopere in intregime chiftelele. Prajim cate 4-5 chiftele deodata ca sa nu scada prea mult temperatura uleiului, apoi le scoatem pe hartie de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei. Daca nu vrem sa prajim chiftelele, le punem la cuptor intr-o tava unsa cu putin ulei si le coacem 30 minute, pana se rumenesc.

 

Ingrediente pentru reteta de chiftele de pui cu garnitura de conopida (pentru 4 portii):

 

  • 500 gr carne tocata de pui
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 150 gr cascaval taiat bastonase
  • 3 linguri marar tocat
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 100 gr pesmet
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei pentru prajit

 

Reteta de chiftele de pui – ingrediente pentru garnitura de conopida:

 

  • 1 conopida mica
  • 1 ceapa taiata felii subtiri
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura miere
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de chiftele de pui – dressing pentru garnitura de conopida:

 

  • 2 cepe verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei capia rosu
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ardei iute mic (sau o lingurita de ardei iute uscat)
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de chiftele de pui cu garnitura de conopida – mod de preparare:

 

  1. Calim putin ceapa si o amestecam cu carnea tocata si cu restul de ingrediente pentru chiftele (in afara de cascaval). Framantam foarte bine amestecul timp de 10 minute. Punem amestecul de carne tocata la frigider pentru 30 minute, sau la congelator pentru 15 minute. Aceasta ajuta sa se “stranga” putin carnea si sa se patrunda cu aromele ingredientelor.
Compozitie chiftele de pui
Compozitie chiftele de pui
  1. Spalam conopida, o desfacem in buchetele, o fierbem timp de 4 minute, apoi o scurgem de apa. Taiem ceapa felii foarte subtiri si o calim impreuna cu conopida pana se rumenesc putin. Adaugam sarea, piperul, otetul si mierea, amestecam bine, punem patrunjelul si oprim focul.
  1. Preparam dressingul. Spalam ceapa, ardeiul si patrunjelul, le uscam bine de apa cu hartie de bucatarie si le taiem bucati. Punem in blender toate ingredientele pentru dressing si le pasam foarte bine, pana devin o pasta omogena.
  1. Taiem cascavalul bastonase. Scoatem de la frigider amestecul de carne pentru chiftele. Luam in mana putina carne, asezam in centru o bucata de cascaval, formam chiftele lunguiete si le dam prin pesmet.
Chiftele de pui cu cascaval
Chiftele de pui cu cascaval
Chiftele de pui presarate cu pesmet
Chiftele de pui presarate cu pesmet
  1. Incalzim uleiul intr-o cratita si prajim chiftelele in serii de cate 4-5. Cantitatea de ulei trebuie sa fie mare, sa acopere chiftelele. Eu am preferat sa nu le prajesc, le-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei si le-am copt  timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu). Nu trebuie tinute mai mult timp in cuptor deoarece se usuca.
  2. Asezam chiftelele de pui pe un platou impreuna cu garnitura de conopida si punem deasupra putin dressing.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Chiftele de Pui cu Garnitura de Conopida
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)