Aceasta reteta de chec cu dovleac si cacao se prepara foarte usor si rapid. Cel mai mult timp necesita coacerea dovleacului. Rezulta un chec cu dovleac cu o culoare placuta, deosebit de gustos, moale, fraged si aromat. In jumatate din compozitia de chec cu dovleac am amestecat o lingura de cacao. Aceasta da acestui chec cu dovleac un plus de gust si aroma.
Dovleacul trebuie consumat in sezonul rece pentru continutul sau bogat in minerale si vitamine, care ne ajuta la mentinerea imunitatii. Putem consuma dovleacul crud, adaugat in salate. Putem gati diverse preparate din dovleac: cheesecake cu dovleac, placinta cu dovleac sau o delicioasa supa crema de dovleac.
Ingrediente pentru reteta de chec cu dovleac si cacao:
- 250 gr piure de dovleac copt
- 200 gr faina
- 30 gr amidon de porumb
- 200 gr zahar pudra
- 4 oua
- 100 gr unt topit
- 1 lingura cacao cernuta
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja rasa de la o portocala
- 2 lingurite praf de copt
- putina sare
Reteta de chec cu dovleac si cacao – mod de preparare:
- Taiem in bucati aproximativ 1 kg de dovleac si il asezam intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Il coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de aproximativ o jumatate de ora. Scoatem bucatile de dovleac intr-o strecuratoare. Le presam cu o lingura pana iese toata apa pe care o contin. Punem dovleacul copt in blender si il mixam pana obtinem un piure fin.
2. Cernem faina intr-un bol impreuna cu amidonul de porumb, praful de copt si sarea. Cernem o lingura de cacao intr-un bol mic. Ungem cu unt o tava de chec si o tapetam cu faina.
3. Batem ouale impreuna cu zaharul pana devin o crema pufoasa. Turnam incet untul topit si mixam pana se incorporeza.
4. Adaugam esenta de vanilie, coaja de portocala si cate putin (2 linguri) din piureul de dovleac. Mixam pana il incorporam pe tot. Punem cate putin din amestecul de faina si amidon si continuam sa mixam inca putin, pana se incorporeaza si faina.
5. Impartim compozitia de chec cu dovleac in 2 boluri. Intr-unul din boluri punem o lingura de cacao si omogenizam.
6. Turnam in tava o treime din compozitia fara cacao, apoi alternam cu o treime din compozita cu cacao si continuam astfel cu restul din compozitia de chec pana o terminam.
7. Coacem checul in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de aproximativ 50 minute.
8. Scoatem checul din tava si il lasam sa se mai raceasca pe un gratar. Ornam acest chec cu zahar pudra cat inca este caldut.
Retete de chec cu cacao
Mai jos puteti vedea si alte retete de chec cu cacao (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).
Chec marmorat cu cacao si portocala
Chec cu iaurt, cacao si lamaie
Chec de post cu portocale si glazura de cacao