Reteta de briose cu mere si scortisoara face parte din categoria dulciurilor rapide cu mere. Aceste briose se prepara rapid si sunt foarte gustoase, pufoase, aromate si economice. Cu doua mere si cateva ingrediente pe care cu siguranta le avem intotdeauna in casa, obtinem in scurt timp un desert pufos si bun!
Ca arome, am folosit scortisoara macinata si coaja rasa de lamaie si de portocala. Acestea, impreuna cu sucul de portocala adaugat in compozitie, au dat o aroma minunata acestor briose cu mere.
De asemenea, se pot face briose delicioase umplute cu gem cum ar fi briose cu gem de capsuni sau briose cu gem de smochine.
Ingrediente pentru reteta de briose cu mere si scortisoara:
- 250 gr faina
- 100 gr zahar
- 100 ml suc de portocala
- 100 ml ulei
- 2 oua
- 2 mere taiate cubulete mici
- 2-3 linguri nuci macinate (optional)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- coaja rasa de portocala
- coaja rasa de lamaie
- putina sare
- 12 hartiute pentru briose
Mod de preparare:
- Incalzim cuptorul la 170 grade. Asezam hartiute pentru briose in adanciturile tavii pentru briose.
2. Cernem faina impreuna cu praful de copt si cu sarea. Curatam merele, le taiem cubulete mici si le stropim cu suc de lamaie, ca sa nu se innegreasca.
3. Batem bine cu mixerul zaharul, uleiul si sucul de portocale. Adaugam pe rand cate un ou si le batem pana se incorporeaza. Adaugam cate putin din cantitatea de faina amestecata cu praf de copt si amestecam pana o incorporam pe toata.
4. Adaugam peste compozitia obtinuta cubuletele de mere, nucile, scortisoara, coaja rasa de portocala si de lamaie. Amestecam cu o spatula pana incorporam toate ingredientele in aluat.
Tip: Coaja de lamaie sau de portocala este de preferat sa fie rasa direct in compozitie, pentru a nu se pierde din intensitatea aromelor.
5. Cu ajutorul unei linguri umplem formele de briose cu compozitia de briose cu mere.
6. Introducem tava cu briose in cuptorul preincalzit la 170 grade si coacem briosele timp de aproximativ 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea: daca scobitoarea iese curata, fara urme de aluat, briosele sunt coapte. Dupa ce sunt gata, oprim focul la cuptor si le mai lasam in cuptor inca 5 minute.
7. Scoatem tava din cuptor si lasam briosele sa se mai raceasca putin. Daca dorim, le putem pudra cu zahar pudra.
Servim aceste briose cu mere si scortisoara la micul dejun, cu o ceasca de ceai, cafea sau lapte.