La aceasta reteta de placinta cu branza la tigaie am folosit foi de placinta din comert. Aceasta placinta cu branza la tigaie se prepara rapid si usor si este deosebit de gustoasa. Ingredientele de baza folosite la prepararea acestei placinte cu branza la tigaie sunt foile de placinta, branza sarata si plantele aromatice (marar, patrunjel, menta, cimbru). Folosind aceste ingrediente de baza se pot prepara diferite variante savuroase de placinta cu branza la tigaie adaugand si alte ingrediente, in functie de preferintele fiecaruia.

Puteti gasi mai jos cateva sugestii de ingrediente pe care le puteti adauga in placinta cu branza la tigaie si veti putea prepara placinte delicioase pentru toate gusturile. Putem adauga peste branza, verdeata, rosii cherry si doua oua. Spargem galbenusurile cu o furculita, le intindem peste branza si apoi acoperim cu doua foi de placinta.

Pentru alta varianta de placinta cu branza la tigaie putem adauga rosii cherry, rucola, un cartof ras si stors de suc, bucati de carnat sau bacon.

Putem prepara si o varianta dulce de placinta cu branza la tigaie. Peste branza adaugam nuci macinate si doua linguri de miere, iar pe deasupra (dupa ce am prajit placinta) punem o lingura de miere si nuci macinate.

Pentru a castiga timp, pregatim ingredientele si le punem in boluri ca sa le avem la indemana. Folosim doua tigai si prajim doua placinte in acelasi timp.

Servim placinta cu branza la tigaie cu o salata preparata din rosii, castraveti, ardei, masline, capere si patrunjel. Sau putem sa preparam o placinta intr-o tigaie mica si sa o servim cu o salata greceasca. Inlocuim bucata de branza din salata greceasca cu placinta cu branza la tigaie.

Ingrediente pentru reteta de placinta cu branza la tigaie (pentru o placinta):

 

  • 4 foi de placinta din comert
  • 4 linguri ulei
  • 2 oua
  • 100 gr branza feta maruntita (sau 50 gr branza + 50 gr cascaval)
  • 3 rosii cherry taiate pe jumatate
  • 2 linguri marar tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • piper proaspat macinatPlacinta cu Branza la Tigaie poza 1

 

Reteta de placinta cu branza la tigaie – mod de preparare:

 

  1. Ungem cu putin ulei o tigaie si asezam o foaie de placinta. Foile de placinta se aseaza incretite. Cu cat sunt mai incretite, cu atat mai bun va fi rezultatul. Stropim foaia de placinta cu ulei si asezam a doua foaie. Punem branza, ouale, rosiile cherry, presaram verdeata si piperul si le acoperim cu o foaie de placinta. Stropim foaia de placinta cu ulei si asezam alta foaie de placinta. Cu o furculita presam putin marginile placintei, ca sa se uneasca. Daca avem o tigaie mica, ungem cu ulei o foaie de placinta, o indoim pe jumatate si o punem in tigaie. Procedam in acelasi mod si cu foaia cu care acoperim placinta.Placinta cu Branza la Tigaie poza 2Placinta cu Branza la Tigaie
  1. Prajim placinta la foc mediu 2-3 minute pana se rumeneste. Acoperim tigaia cu o farfurie intinsa si o intoarcem pe cealalta parte, asa cum intoarcem omleta.
  1. Punem putin ulei in tigaie si prajim placinta si pe cealalta parte.

Tip. Punem in tigaie verdeata tocata (marar, patrunjel) , presaram 2-3 linguri de cascaval sau parmezan ras si cand se inmoaie cascavalul punem placinta, o apasam putin sa se lipeasca de ea cascavalul, apoi cu ajutorul farfuriei scoatem placinta din tigaie. Astfel placinta este mai gustoasa si mai aspectuoasa.

Servim placinta cu branza la tigaie cu o salata de legume.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Placinta cu Branza la Tigaie
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)