Retete gemuri, dulceturi, compoturi

Compot de Struguri Negri fara Conservanti
Reteta de compot de struguri negri se prepara in mod asemanator cu reteta de compot de cirese negre. Pentru un compot de struguri negri reusit alegem boabe de struguri sanatoase, tari. Punem ciorchinii de struguri intr-un vas cu apa in care adaugam doua linguri de otet si o lingura de bicarbonat de sodiu. Ii lasam in aceasta apa timp de...
Gem de Morcovi cu Ananas poza 1
Aceasta reteta de gem de morcovi are avantajul ca poate fi preparata in orice anotimp, spre deosebire de gemul de capsuni sau gemul de cirese, care sunt gemuri de sezon. Acest gem de morcovi cu ananas este un gem deosebit, bun si aromat. Adaugand la gemul de morcovi un mar, o para sau o portocala, putem sa preparam un...
Gem de Smochine Proaspete
Pentru aceasta reteta de gem de smochine proaspete avem nevoie de smochine bine coapte, verzi sau negre. Cel mai bun si mai aromat gem de smochine se obtine din smochinele verzi. S-a intamplat sa am in casa o cantitate mare de alt tip de smochine (rosiatice spre mov). Ca sa nu le las sa se strice, le-am folosit pentru...
Gem de Prune cu Scortisoara
Pentru reteta de gem de prune trebuie sa pregatim prunele cu o seara inainte. Le spalam, le scoatem samburii, punem zaharul peste ele si le lasam la frigider pana a doua zi. Pentru un gem de prune reusit avem nevoie de prune bine coapte. Este mai bine sa folosim prune de diferite soiuri, deoarece gemul iese mai aromat. Fierbem acest gem...
Compot de Cirese pentru Iarna
Reteta de compot de cirese pentru iarna este una din retetele mele preferate. Compotul de cirese se prepara foarte usor si se pastreaza foarte bine chiar si 2 ani. La fel de mult imi place si reteta de gem de cirese cu aroma de menta. Sunt retete pe care le prepar in fiecare an cu multa placere. Pentru un compot...
Gem de Caise fara Conservanti pentru Iarna
Aceasta reteta de gem de caise fara conservanti se prepara usor si reusita este sigura. Se obtine un gem de o culoare frumoasa, aurie, foarte gustos si aromat. Spalam caisele, le scoatem samburii si le fierbem fara zahar la foc mic aproximativ 30 minute, amestecand des pentru a nu se lipi. Fierberea caiselor fara zahar are rolul de a elimina...
Gem de Cirese cu Aroma de Menta
Aceasta reteta de gem de cirese cu aroma de menta o pregatea mama in fiecare an din cirese culese din gradina noastra. Adăuga spre sfarsit, cand gemul era aproape fiert, cateva cateva crengute de menta proaspata. Menta da acestui gem de cirese o aroma foarte placuta. Ciresele sunt dulci, nu necesita prea mult zahar. Le scoatem samburii si le...
Gem de Capsuni fara Conservanti
Reteta de gem de capsuni fara conservanti o prepar in fiecare primavara. Gemul de capsuni facut in casa este foarte bun si parfumat. Pentru un gem de capsuni reusit avem nevoie de capsuni dulci, bine coapte, peste care adaugam zahar si le lasam peste noapte pentru a-si lasa sucul lor natural. Cand zaharul s-a topit si siropul s-a format, punem...
Dulceata din Coji de Portocale
Putem prepara dulceata de portocale in doua moduri: din coji de portocale sau din portocale intregi. Deoarece am preparat deja dulceata de portocale intregi, astazi am hotarat sa fac dulceata din coji de portocale. Ingrediente pentru reteta de dulceata din coji de portocale: 500 gr coji de portocale (cojile de la 10 portocale mari) 1 kg zahar 750 ml apa ...
Dulceata de Portocale Intregi cu Vanilie
Pentru a prepara reteta de dulceata de portocale intregi alegem portocale cu coaja groasa, curate si proaspete. Din portocale putem sa facem dulceata in doua moduri: din portocale intregi sau numai din coji de portocale pe care le facem sul si le fixam cu o scobitoare ca sa-si mentina forma in timpul fierberii. Ambele retete se prepara usor si dulceata...

Vremea

București
cer senin
12.2 ° C
12.2 °
11.1 °
61 %
1kmh
0 %
joi
12 °
vin
13 °
sâm
5 °
Dum
3 °
lun
4 °
error: Content is protected !!